236
Συνεχίζεται η θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσαν οι αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη για τη δικαιοσύνη | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Προέδρος των Εισαγγελέων: «Κατ’επιεική κρίση, θα δεχθώ ότι ο κ. Πολάκης αγνοεί»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2019, 10:41
Συνεχίζεται η θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσαν οι αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη για τη δικαιοσύνη
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Προέδρος των Εισαγγελέων: «Κατ’επιεική κρίση, θα δεχθώ ότι ο κ. Πολάκης αγνοεί»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2019, 10:41

«Δημιουργείται η εντύπωση της χειραγώγησης της δικαιοσύνης και ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί κατά τη δική μας επιθυμία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδας Ελευθέριος Μιχαηλίδης, σε συνέντευξή του στο ΘΕΜΑ 104,6, σχετικά με τις αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη κατά των δικαστών και εισαγγελέων.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων τόνισε πως ευελπιστεί οι αναρτήσεις του κ. Πολάκη «να είναι προσωπικές σκέψεις και όχι της κυβέρνησης» με δεδομένο ότι έχει κάνει κατά καιρούς και άλλες παρόμοιες αναρτήσεις.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως δημιουργείται «μια άσχημη εντύπωση γιατί ως υπουργός δεν σέβεται τη διάκριση των λειτουργιών που είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα» εξηγώντας ότι «αυτό που ενόχλησε και ενοχλεί αλλά και προβληματίζει όλη την κοινωνία είναι ότι αναφέρεται σε κάποιες σοβαρές δικογραφίες που κατά την άποψή του χρονίζουν και καθυστερούν αδικαιολόγητα και “αυτό δεν είναι μόνο τυχαία”. Τι υπονοεί ο υπουργός με αυτό;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ένωσης.

«Κάθε υπουργός και κάθε μέλος της κυβέρνηση οφείλει να σέβεται τη δικαιοσύνη και όλοι μαζί να την αφήνουν ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της. Οι εισαγγελείς διαφθοράς και οι ανακριτές διαφθοράς χειρίζονται πολύ σοβαρές υποθέσεις. Στη δικαιοσύνη λειτουργούν ελεγκτικοί μηχανισμοί. Οι δικαστές-εισαγγελείς ελέγχονται από ανωτέρους για σχετική καθυστέρηση. Οι δικογραφίες αυτές είναι τόσο περίπλοκες και ογκώδεις και χρειάζονται μεγάλη προσοχή», σημείωσε ο Εισαγγελέας Εφετών.

Τέλος, ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι «κατ’ επιεική κρίση θα δεχθώ ότι ο κ. Πολάκης αγνοεί. Θέλω να πιστεύω ότι αυτός δεν είναι ο σκοπός του κ. υπουργού, ενδεχόμενα να οφείλεται σε άγνοια των διαδικασιών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...