268
|

Πρόεδρος του ΤΕΕ για άλλα τέσσερα έτη ο Γιώργος Στασινός

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2019, 08:12

Πρόεδρος του ΤΕΕ για άλλα τέσσερα έτη ο Γιώργος Στασινός

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2019, 08:12

Ο Γιώργος Στασινός εξελέγη πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για  τρίτη συνεχόμενη θητεία 4 ετών, μετά την ολοκλήρωση σε χρόνο ρεκόρ της ειδικής εκλογικής συνεδρίασης της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Στοχεύουμε ήδη από τους επόμενους μήνες να βοηθήσουμε ώστε να υπάρξουν περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες εργασίες για τους μηχανικούς. Διότι πραγματική ανάπτυξη χωρίς μηχανικούς δεν μπορεί να υπάρξει», δήλωσε μετά την επανεκλογή του.

Ανέφερε ακόμη ότι «ήλθε η ώρα να ξεφύγουμε από την κρίση της τελευταίας δεκαετίας, να δημιουργήσουμε νέες υπηρεσίες προς τους πολίτες και τους μηχανικούς στο Επιμελητήριο, να συμβάλλουμε ώστε να γίνει η χώρα μας γρήγορα ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό κράτος».

Σχολίασε ακόμη ότι «ολοκληρώσαμε την εκλογή των οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ μέσα σε χρόνο ρεκόρ στην ιστορία του Επιμελητήριου για να δώσουμε μήνυμα ενότητας και δουλειάς».

Το νέο προεδρείο της ΔΕ/ΤΕΕ έχει ως εξής:

Ο επικεφαλής της δεύτερης σε ψήφους των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου παράταξης, Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΗΣΥΜ), Νίκος Μήλης εκλέχθηκε το Σάββατο πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ.

Ο επικεφαλής της τρίτης σε ψήφους των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου παράταξης, Συμμαχία για ένα Προοδευτικό ΤΕΕ, Νίκος Ανδρεδάκης εκλέχθηκε Α’ αντιπρόεδρος του ΤΕΕ.

Από την παράταξη ΔΚΜ προέρχεται και ο β’ Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Κωνσταντίνος Ξιφαράς.

Στις άλλες θέσεις του προεδρείου της ΔΕ/ΤΕΕ εκλέχθηκαν ο Ιωάννης Μαχίκας (προερχόμενος από την παράταξη Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών – ΔΗΣΥΜ) ως γενικός γραμματέας και ο Ελευθέριος Πατάβρας (προερχόμενος από την παράταξη Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών – ΔΗΣΥΜ) ως αναπληρωτής γενικός γραμματέας.

Πριν από την εκλογή του προέδρου και του προεδρείου του ΤΕΕ είχε προηγηθεί την Κυριακή το πρωί η εκλογή της δεκαπενταμελούς Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου, που αποτελεί συλλογικό όργανο διοίκησης του ΤΕΕ.