219
Η Αντζελα Γκερέκου, σε εκδήλωση της Unesco, τον Μάιο | Intimenews

Πρόεδρος του ΕΟΤ η Αντζελα Γκερέκου

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2019, 12:15
Η Αντζελα Γκερέκου, σε εκδήλωση της Unesco, τον Μάιο
|Intimenews

Πρόεδρος του ΕΟΤ η Αντζελα Γκερέκου

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2019, 12:15

Είναι μια επιστροφή της Αντζελας Γκερέκου στη δημόσια σφαίρα. Η ηθοποιός και επί χρόνια πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνει πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, όπως επιβεβαίωσε την Πέμπτη ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Ειδικότερα, ο κ. Θεοχάρης είπε:

«Πρόεδρος του ΕΟΤ αναλαμβάνει η Αντζελα Γκερέκου, της οποίας η εμπειρία και οι γνώσεις πάνω σε θέματα τουρισμού θα συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου ΕΟΤ, προσαρμοσμένου στις νέες συνθήκες. Την καλωσορίζουμε και της ευχόμαστε καλή δύναμη».

Η κυρία Γκερέκου αναλαμβάνει τη θέση μετά την παραίτηση του προηγούμενου προέδρου, Χαράλαμπου Καρίμαλη.

Η κυρία Γκερέκου είχε εκλεγεί βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά το 2004 και παρέμεινε στα βουλευτικά έδρανα για μια δεκαετία.

Είχε διατελέσει υφυπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το 2009.

Η μεταπήδησή της από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ δεν είναι πάντως μια νέα εξέλιξη.

Ηταν Ιανουάριος του 2015 όταν η κυρία Γκερέκου είχε προκαλέσει αναστάτωση, ανακοινώνοντας ότι αποδέχτηκε την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά, τότε αρχηγού της ΝΔ, να είναι υποψήφια του κόμματος στην Κέρκυρα, μολονότι μόλις λίγες μέρες νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι θα είναι υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ. Η ίδια είχε εξηγήσει τότε ότι η ανακοίνωση για το ΠΑΣΟΚ είχε εκδοθεί από το πολιτικό γραφείο της εν αγνοία της!

Σε κάθε περίπτωση η 60χρονη πολιτικός αναλαμβάνει ένα κρίσιμο πόστο, σε μια περίοδο που ο ελληνικός τουρισμός καλείται να κάνει μια στρατηγική στροφή (διαβάστε εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...