198
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια σε παλαιότερη συνέντευξη Τύπου | Δελτίο Τύπου/Υπ. Υγείας

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Από τον Μάιο θα δούμε αν θα χαλαρώσουν τα μέτρα

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2020, 11:12
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια σε παλαιότερη συνέντευξη Τύπου
|Δελτίο Τύπου/Υπ. Υγείας

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Από τον Μάιο θα δούμε αν θα χαλαρώσουν τα μέτρα

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2020, 11:12

Από τα μέσα Μαΐου θα είναι σε θέση η κυβέρνηση, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες των ειδικών επιστημόνων,  να εξετάσει σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Ηδη», είπε ο κ. Αρκουμανέας, «αναλύουμε και είμαστε αισιόδοξοι με τα δεδομένα. Πρέπει να έχουμε υπομονή μέχρι το τέλος του μήνα, που θα αρχίσουμε να εξετάζουμε τα δεδομένα και αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο θα συμμορφωθεί ο κόσμος. Ηδη μέσα στον Μάιο πιστεύω ότι θα εξετάζουμε ποια μέτρα μπορούμε να πάρουμε πίσω».

«Θα ήθελα να ακούσουμε τους ειδικούς και να δούμε τα μοντέλα μας. Ας μην προτρέχουμε να δούμε τι θα κάνουμε τον Μάιο και δημιουργούμε πρόωρες προσδοκίες. Ο κόσμος έχει ανταποκριθεί εντυπωσιακά και γι’ αυτό βλέπουμε την ικανοποιητική εξέλιξη της νόσου στη χώρα μας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για ό,τι έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής.

Κατά τα άλλα, ο κ. Αρκουμανέας θέλησε να υπογραμμίσει ότι ο  ΕΟΔΥ συνεχίζει τις ιχνηλατήσεις και «σπάει» καθημερινά αλυσίδες μετάδοσης του κορονοϊού.

Οπως έκανε γνωστό, από τον Μάιο οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα ξεκινήσουν τις επιδημιολογικές μελέτες σε όλη τη χώρα και θα προχωρούν σε τεστ του πληθυσμού, κυρίως αντισωμάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...