308
Φωτογραφία από την συνεδρίασή της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης την Πέμπτη | ΙΝΤΙΜΕnews

Προανακριτική Παππά: Βαξεβάνης, Μαρινάκης,Τόμπρας, Καλογρίτσας και Βερύκιος για μάρτυρες

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2021, 16:17
Φωτογραφία από την συνεδρίασή της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης την Πέμπτη
|ΙΝΤΙΜΕnews

Προανακριτική Παππά: Βαξεβάνης, Μαρινάκης,Τόμπρας, Καλογρίτσας και Βερύκιος για μάρτυρες

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2021, 16:17

Με την κατάρτιση της λίστας των προσώπων που θα κληθούν ως μάρτυρες στην Προανακριτική  για τον Νίκο Παππά και την υπόθεση «SYRIZA Channel» ξεκίνησε την Πέμπτη της εργασίες της η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ως πρώτοι μάρτυρες αναμένεται να κληθούν οι Κυριάκος Τόμπρας, Χρήστος Καλογρίτσας, Χρίστος Νικολάου και Αντώνης Λιανός.

Σύμφωνα με πηγές της πλειοψηφίας, η πρόταση που κατέθεσε ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης ήταν να ακολουθηθεί ο κατάλογος των μαρτύρων του πταισματοδίκη, κατά την  προηγούμενη ανακριτική διαδικασία.

Συγκεκριμένα ζήτησε να κληθούν, σε πρώτη φάση, οι κ.κ. Τόμπρας, Καλογρίτσας, Νικολάου και Λιανός, και – σε δεύτερο φάση – οι Δήμος Βερύκιος, Βαγγέλης Μαρινάκης και Κώστας Βαξεβάνης.

Ζητήθηκε επίσης, να αιτηθεί η επιτροπή να έλθει από την Εισαγγελία και ο φάκελος για τα βοσκοτόπια Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί και ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, η πλειοψηφία υποστήριξε ότι ενάγουσα ήταν η «Τοξότης ΑΕ» και ο Χρήστος. Καλογρίτσας, οπότε με βάση το καταστατικό της εταιρείας, ο  Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, εν δικαιολογείται να κληθεί, ειδικά μάλιστα όταν δεν είχε κληθεί καν ως μάρτυρας από τον πταισματοδίκη.

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούσαν για άρνηση από την πλευρά της πλειοψηφίας να καταθέσει ο άνθρωπος που συμμετείχε στον διαγωνισμό, καθώς και να καταθέσει πρώτος ο Χρ. Καλογρίτσας στην υπόθεσή του, ενώ σημείωναν ότι ακόμα και από πλευράς προεδρείου επιτροπής, υπήρξε παραδοχή ότι ο Χρ. Καλογρίτσας έχει υποπέσει σε αντιφάσεις.

Κατά τις ίδιες πάντα πηγές, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, προτάθηκαν ως μάρτυρες οι Χρήστος Καλογρίτσας, Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, Χρίστος Νικολάου, Αντώνης Λιανός, Μισέλ Σαάντ, Γιάννης Στουρνάρας, Γιώργος-Χαράλαμπος Μπασιάς, Μάριος Μπάχας, Αθανάσιος Τσαδάρης, Άννα Κουσκούρη, Ειρήνη Φιλακουρίδου, Τάκης Θεοδωρικάκος, Δημήτρης Τερζόγλου, Κώστας Βαξεβάνης.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, έως το Πάσχα, η επιτροπή θα συνεδριάζει τρεις φορές την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη). Την ερχόμενη Τρίτη, θα κληθεί να καταθέσει ο πρώτος μάρτυρας, Κυριάκος Τόμπρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...