217
Το πανεπιστήμιο Πρίνστον | Wikipedia

Πρίνστον: Αποσύρει το όνομα του «ρατσιστή» προέδρου Ουίλσον από τις σχολές του

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2020, 20:33
Το πανεπιστήμιο Πρίνστον
|Wikipedia

Πρίνστον: Αποσύρει το όνομα του «ρατσιστή» προέδρου Ουίλσον από τις σχολές του

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2020, 20:33

Το πανεπιστήμιο Πρίνστον ανακοίνωσε πως θα αποσύρει το όνομα του προέδρου Γούντροου Ουίλσον από τη Σχολή Εσωτερικών και Διεθνών Υποθέσεων, εξαιτίας του ρατσιστικού πολιτικού προφίλ του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο πρόεδρος του πανεπιστημίου, Κρίστοφερ Αϊσγκρούμπερ τόνισε πως η απόφαση αυτή προέκυψε μετά από «σχολαστική διαδικασία διαβουλεύσεων».

«Οι ρατσιστικές πολιτικές και οι απόψεις του καθιστούν το όνομά του κάτι το ανάρμοστο για μία σχολή όπου οι σπουδαστές της, το προσωπικό και οι πρώην σπουδαστές της πρέπει να είναι πλήρως αφιερωμένοι στη μάχη κατά της μάστιγας του ρατσισμού» επισημαίνει ο πρύτανης.

Στο αντιρατσιστικό… πυρ το εξώτερον και ο Γούντροου Ουίλσον

Ο Γούντροου Ουίλσον – που θήτευσε μεταξύ άλλων ως καθηγητής Ιστορίας και Πολιτικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον, του οποίου, το 1902, έγινε πρύτανης- πιστώνεται τη βελτίωση των εκπαιδευτικών προδιαγραφών στο ίδρυμα και τιμήθηκε με τη δημιουργία ενός τμήματος, καθώς και ενός πανεπιστημιακού κτιριακού συγκροτήματος.

Γεννημένος το 1856, κυβέρνησε τις ΗΠΑ μεταξύ 1913 και 1921, δηλαδή και στο διάστημα του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου. Πέθανε το 1924.

Στο εξωτερικό, ο πρωτεργάτης της Κοινωνίας των Εθνών (προγενέστερο όργανο του ΟΗΕ) ενσαρκώνει το τέλος του αμερικανικού απομονωτισμού, στη χώρα του ωστόσο θεωρείται ότι επέτρεψε στις νότιες Πολιτείες να υιοθετούν τον φυλετικό διαχωρισμό και είχε εξουσιοδοτήσει τα ομοσπονδιακά υπουργεία να διαχωρίζουν τους μαύρους από τους λευκούς εργαζομένους τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...