641
Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Αρτσι μωρό με την βασιλική οικογένεια | The Duke and Duchess of Cambridge/Τwitter

Πρίγκιπας Χάρι: Το Μπάκιγχαμ είναι μαζί «Τρούμαν Σόου» και ζωολογικός κήπος

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2021, 14:35
Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Αρτσι μωρό με την βασιλική οικογένεια
|The Duke and Duchess of Cambridge/Τwitter

Πρίγκιπας Χάρι: Το Μπάκιγχαμ είναι μαζί «Τρούμαν Σόου» και ζωολογικός κήπος

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2021, 14:35

Σε μία ακόμα γενναία και άκρως εξομολογητική συνέντευξη, μετά από αυτή στην Οπρα, ο πρίγκιπας Χάρι είπε ότι όταν 20 ετών, αποφάσισε να σπάσει τον κύκλο «του γενετικού πόνου και των βασάνων» της βρετανικής βασιλικής οικογένειας για τα δικά του παιδιά.

Μιλώντας στο podcast του αμερικανού ηθοποιού Νταξ Σέπαρντ, ο κατ’ επιλογήν έκπτωτος πρίγκιπας, είπε ότι η ζωή στους κόλπους του Μπάκιγχαμ είναι κάτι ανάμεσα στο Τρούμαν Σόου (την περίφημη ταινία του 1998 με τον Τζιμ Κάρεϊ) και σε έναν ζωολογικό κήπο.

Ο Χάρι έδωσε τη συνέντευξη στο πλαίσιο της προώθησης της δικής του σειράς, με θέμα την ψυχική υγεία, που θα ξεκινήσει να προβάλλεται στο Apple TV+ σε συνεργασία με την Οπρα Γουίνφρεϊ, την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάζοντας τα λόγια του, βλέπει κανείς έναν νέο άντρα που κατάφερε, χάρη στην ψυχοθεραπεία, να συνειδητοποιήσει και να σπάσει τα ασφυκτικά δεσμά της οικογένειας. Ο Χάρι πήρε τη ζωή του στα χέρια του, για να την ζήσει όπως την ονειρεύεται αυτός και να προστατέψει τη δική του οικογένεια και όχι όπως την ήθελε το προκαθορισμένο περιβάλλον του. Με άλλα λόγια, έκανε τη δική του επανάσταση, κάτι καθόλου εύκολο για τον οποιοδήποτε, πόσω μάλλον για ένα εξέχων μέλος του Μπάκιγχαμ.

Αναφερόμενος στα παιδικά του χρόνια, είπε: «Δεν κατηγορώ κάποιον. Δεν νομίζω ότι πρέπει να δείχνουμε το δάχτυλο σε κάποιον αλλά όταν είσαι γονιός, αν έχω βιώσει κάποιο είδος πόνου ή έχω υποφέρει επειδή ίσως υπέφερε ο πατέρας μου ή οι γονείς μου, θα κάνω ό,τι μπορώ για να σπάσω αυτό τον κύκλο και να μην τον περάσω στα παιδιά μου. Είναι πολύς ο γενετικός πόνος και τα βάσανα που περνούν από τη μία γενιά στην άλλη και εμείς ως γονείς πρέπει να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε και να πούμε: “Αυτό συνέβη σε εμένα και θα κάνω ό,τι μπορώ για να μην συμβεί σε σένα”».

Στη δεκαετία των 20, ο Χάρι είπε ότι συνειδητοποίησε πως δεν ήθελε τη βασιλική «δουλειά», έχοντας δει τι έκανε στη μητέρα του, την πριγκίπισα Νταϊάνα.

O Χάρι ευτυχισμένος με την οικογένεια του στο Λος Αντζελες (Missan Hariman/The Duke and Duchess of Sussex 2021/Handout via REUTERS)

«Ημουν αναγκασμένος να χαμογελάω και να το υπομένω, αλλά είχα δει τι συμβαίνει πίσω από την κουρτίνα, έχω δει το επιχειρηματικό μοντέλο, ξέρω πώς λειτουργεί αυτή η επιχείρηση και δεν θέλω να είμαι μέρος της. Είναι ένα μείγμα του “Τρούμαν Σόου” και ενός ζωολογικού κήπου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Χάρι αποκάλυψε επίσης ότι ξεκίνησε ψυχοθεραπεία μετά από μία συζήτηση με τη σύζυγό του, Μέγκαν –που ως γυναίκα και ως Αμερικανίδα ήταν πολύ πιο ανοικτή και θετική στην ψυχοθεραπεία και την αναζήτηση των μηχανισμών που μας κινούν από τα παιδικά μας χρόνια– η οποία «το είδε αμέσως».

«Είδε ότι πονούσα και ότι κάποια πράγματα που δεν τα ήλεγχα με θύμωναν πολύ, έκαναν το αίμα μου να βράζει».

Ισως το πιο ενδιαφέρον στη συνέντευξη είναι όσα –όχι κολακευτικά– είχε να πει για τον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο: «Ξαφνικά, άρχισα να βάζω μαζί τα κομμάτια του παζλ και είπα “εντάξει, εκεί πήγε σχολείο, αυτά συνέβησαν, ξέρω αυτά για τη ζωή του, ξέρω ότι συνδέεται στενά με τους γονείς του, οπότε μου συμπεριφέρεται όπως του συμπεριφέρθηκαν, άρα πώς μπορώ να το αλλάξω αυτό για τα δικά μου παιδιά;” Και έτσι είμαι εδώ, μετακόμισα την οικογένειά μου στις ΗΠΑ, δεν ήταν στα σχέδια, αλλά μερικές φορές πρέπει να πάρεις αποφάσεις και να βάλεις την οικογένειά σου πρώτα και την ψυχική σου υγεία πρώτα».

«Η Μέγκαν έλεγε: “Δεν χρειάζεται να είσαι πριγκίπισσα, μπορείς να φτιάξεις τη ζωή σου να είναι καλύτερη από μίας πριγκίπισσας”».

Ο Χάρι είπε επίσης πόσο απολαμβάνει την ελευθερία του στο Λος Αντζελες, μία πόλη συνηθισμένη στους σταρ: «Μπορώ να περπατήσω με ψηλά το κεφάλι, οι ώμοι μου είναι κάτω, και της Μέγκαν το ίδιο, περπατώ και αισθάνομαι λίγο πιο ελεύθερος, μπορώ να πάρω τον Αρτσι (τον γιο τους) στο ποδήλατο μαζί μου, εκεί δεν θα μπορούσα ποτέ να το κάνω αυτό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...