658
Ο νεαρός πρίγκιπας, σε επίσκεψή του σε κολέγιο της Αγγλίας, τον Μάρτιο του 2017, συνάντησε μέλη της οργάνωσης «Yes you can» που βοηθά μαθητές με δυσκολίες | Joe Giddens - WPA Pool / Getty Images

Ο Χάρι είναι ο πρίγκιπας που «δεν θέλει» να γίνει βασιλιάς

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2017, 11:00
Ο νεαρός πρίγκιπας, σε επίσκεψή του σε κολέγιο της Αγγλίας, τον Μάρτιο του 2017, συνάντησε μέλη της οργάνωσης «Yes you can» που βοηθά μαθητές με δυσκολίες
|Joe Giddens - WPA Pool / Getty Images

Ο Χάρι είναι ο πρίγκιπας που «δεν θέλει» να γίνει βασιλιάς

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2017, 11:00

Ο γαλαζοαίματος που κάνει τα ψώνια μόνος του, ο πρίγκιπας που έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του όταν του είπαν ότι έπρεπε να εγκαταλείψει τη μονάδα του στο Αφγανιστάν για λόγους ασφαλείας, ο ρέμπελος του Μπάκιγχαμ, που σε ένα πάρτι -εκτός παλατιού βεβαίως- εμφανίστηκε με στολή Ναζί ενώ σε άλλο πάρτι, στο Λας Βέγκας, φωτογραφήθηκε γυμνός περικυκλωμένες από γυναίκες. Ο πρίγκιπας Χάρι που δεν θέλει να γίνει Βασιλιάς της Βρετανίας. Και που ακόμη δεν έχει ξεπεράσει την εμπειρία του θανάτου της μητέρας του, της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

«Μόλις είχε πεθάνει η μητέρα μου (Σεπτέμβριος του 1997) και έπρεπε να περπατήσω για πολλή ώρα, πίσω από το φέρετρό της, περικυκλωμένος από χιλιάδες ανθρώπους που με κοίταζαν και εκατομμύρια ακόμη που κοιτούσαν από τις τηλεοράσεις τους», λέει ο 32χρονος σήμερα πρίγκιπας σε μία μακροσκελή συνέντευξή του στο αμερικανικό Newsweek. «Κανένα παιδί δεν πρέπει να μπαίνει σε αυτή τη θέση αυτό, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν νομίζω ότι θα γινόταν αυτό σήμερα», τονίζει. Τότε ήταν 12 ετών.

funeral
Στην κηδεία της Νταϊάνα, τον Σεπτέμβριο του 1997. Δεξιά ο πατέρας, Κάρολος, ύστερα ο μικρός Χάρι και ο αδελφός του Ουίλιαμ (Reuters)

Σε σειρά συναντήσεων που είχε με τον δημοσιογράφο του περιοδικού, ο 32χρονος πρίγκιπας τού εκμυστηρεύτηκε ότι καθώς έπνιξε το πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 36χρονης μητέρας του, αργότερα δυσκολεύτηκε πολύ να σταθεί στα πόδια του. Υπήρξαν δύο χρόνια «απόλυτου χάους», μέχρι που, σε ηλικία 28 ετών, με την παρότρυνση του αδελφού του Ουίλιαμ, αναζήτησε επαγγελματική βοήθεια.

«Τώρα είμαι γεμάτος ενέργεια, αγαπώ τη φιλανθρωπία, μου αρέσει να γνωρίζω ανθρώπους και να τους κάνω να γελούν. Κάποιες φορές αισθάνομαι ότι ζω σε μία γυάλα, αλλά τα καταφέρνω καλύτερα. Ακόμη έχω την άτακτη πλευρά μου, πράγμα που μου αρέσει, και με αυτόν τον τρόπο μπορώ να κατανοήσω ανθρώπους που έχουν μπλέξει σε μπελάδες», λέει.

Βασική του προτεραιότητα είναι να ζήσει μία φυσιολογική ζωή. «Η μητέρα μου έπαιξε ένα πολύ σημαντικό ρόλο, δείχνοντάς μου τον δρόμο προς μία φυσιολογική ζωή. Αρχισε από τότε που μας έπαιρνε μαζί της και συναντούσαμε άστεγους. Ευχαριστώ τον θεό που δεν είμαι εντελώς αποκομμένος από την πραγματικότητα. Ο κόσμος θα αιφνιδιαζόταν από το πόσο φυσιολογικές είναι οι ζωές μας. Ακόμη κι αν ήμουν βασιλιάς θα έκανα μόνος μου τα ψώνια μου», εξηγεί

Sentebale Polo Cup Presented By Royal Salute World Polo In Abu Dhabi With Prince Harry - Red Carpet
Στο Αμπού Ντάμπι το 2014 (Chris Jackson/Getty Images for Royal Salute/Ideal Image)

Ζει σε ένα μικρό σπίτι δύο υπνοδωματίων στο Λονδίνο, ενώ ο αδελφός του με τη Δούκισσα Κέιτ ζουν σε ένα διαμέρισμα με 22 δωμάτια, στο παλάτι. Ακόμη και η αγαπημένη του ξεφεύγει από τα πρότυπα του βασιλείου. Παρότι διάσημη ηθοποιός (ιδίως για όσους βλέπουν τη σειρά «Suits»), η Μέγκαν Μαρκλ είναι διαζευγμένη, φεμινίστρια και Αμερικανίδα.

Μήπως παραείναι «φυσιολογικός» για γαλαζοαίματος; Δεν φοβάται ότι αυτή η έκθεση θα αφαιρέσει το πέπλο μυστηρίου από το παλάτι; «Είναι ζήτημα ισορροπίας. Δεν θέλουμε να εξασθενίσει η μαγεία… Οι βρετανοί πολίτες και όλος ο κόσμος έχουν ανάγκη από τέτοιους θεσμούς», λέει ο πρίγκιπας, υποστηρίζοντας τη συνέχεια της μοναρχίας.

Αλλά δεν θέλει -αν φτάσει η στιγμή, καθώς είναι τρίτος στη σειρά- να μπει στη θέση της Βασίλισσας. «Θέλουμε να τηρήσουμε τη θετική ατμόσφαιρα που έχει επιτύχει η βασίλισσα για πάνω από 60 χρόνια, αλλά δεν θα προσπαθήσουμε να μπούμε στη θέση της. Υπάρχει κανένας στη βασιλική οικογένεια που θέλει να γίνει βασιλιάς ή βασίλισσα; Δεν νομίζω. Αλλά θα αναλάβουμε τα καθήκοντά μας όταν έρθει η στιγμή»

Ο Χάρι δεν είναι στην άμεση γραμμή διαδοχής της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Πρώτος είναι ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος, και ακολουθεί ο Γουίλιαμ, ο μεγαλύτερος αδελφός του Χάρι. Τρίτος στη σειρά διαδοχής είναι ο πρίγκιπας Γεώργιος, ο γιος του Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον που γεννήθηκε το 2013 και τέταρτη η κόρη τους, η πριγκίπισσα Σάρλοτ, η οποία γεννήθηκε το 2015. Ο Χάρι είναι πέμπτος στη σειρά διαδοχής, άρα δεν… κινδυνεύει να γίνει βασιλιάς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...