337
Στιγμιότυπο από τη δήλωση του πρίγκιπα Γουίλιαμ | Youtube

Πρίγκιπας Γουίλιαμ κατά BBC: «Εξαπάτησαν τη μητέρα μου»

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2021, 14:56
Στιγμιότυπο από τη δήλωση του πρίγκιπα Γουίλιαμ
|Youtube

Πρίγκιπας Γουίλιαμ κατά BBC: «Εξαπάτησαν τη μητέρα μου»

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2021, 14:56

Πρίγκιπας εναντίον BBC. Ο πρωτότοκος γιος της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Γουίλιαμ, προχώρησε σε μία ασυνήθιστα επιθετική δήλωση εναντίον του BBC το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Γουίλιαμ αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο στο πόρισμα ανεξάρτητης έρευνας υπό τον πρώην πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Λόρδο Ντάισον που έκρινε ότι η μητέρα του εξαπατήθηκε από τον ρεπόρτερ του βρετανικού ειδησεογραφικού οργανισμού Μάρτιν Μπάσιρ ώστε να του παραχωρήσει την ιστορική της συνέντευξη το 1995, με την οποία αποκάλυψε δημοσίως το ρήγμα στη σχέση της με τον σύζυγό της πρίγκιπα Κάρολο.

Θυμίζουμε ότι αν και έχουν περάσει περισσότερα από 25 χρόνια από εκείνη την συνέντευξη, αυτή εξακολουθεί να προκαλεί αναταραχή στη Γηραιά Αλβιόνα (εδώ).

Το πόρισμα κατηγορεί επίσης το BBC για ανεπαρκή εσωτερική διερεύνηση των καταγγελιών για τα ψεύδη που είχε μετέλθει ο νεαρός τότε ρεπόρτερ ώστε να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη και τη συνέντευξη της Νταϊάνα.

Στη δήλωσή του έξω από το Παλάτι του Κένσιγκτον ο δούκας του Κέμπριτζ κατηγόρησε την τότε ηγεσία του ειδησεογραφικού πρακτορείου για «οικτρή ανικανότητα» και τόνισε πως ο «ανειλικρινής τρόπος» με τον οποίο εξασφαλίστηκε η συνέντευξη επηρέασε σημαντικά τα όσα είπε η μητέρα του, αλλά και διατάραξε τη σχέση των γονιών του.

Πρόσθεσε δε ότι οι ψευδείς ισχυρισμοί του Μπασίρ «έπαιξαν με τους φόβους της και τροφοδότησαν παράνοια», καθώς και ότι του προκαλεί «απερίγραπτη λύπη» το ότι τα σφάλματα του BBC «συνέβαλαν σημαντικά στο φόβο, την παράνοια και την απομόνωσή της» που θυμάται από εκείνα τα τελευταία χρόνια μαζί της.

Είπε επίσης ότι εκείνη η συνέντευξη δεν πρέπει να προβληθεί ποτέ ξανά, κάτι που η σημερινή διοίκηση του BBC είπε ότι έχει ήδη αποφασίσει.

Δήλωση από τις ΗΠΑ εξέδωσε και ο δευτερότοκος γιος της Νταϊάνα πρίγκιπας Χάρι. Ο δούκας του Σάσεξ ανέφερε πως «η αλυσιδωτή αντίδραση μιας κουλτούρας εκμετάλλευσης και ανήθικων πρακτικών εν τέλει πήρε τη ζωή της».

Οι γιοι της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο αδερφός της λόρδος Σπένσερ έλαβαν προσωπικές απολογητικές επιστολές από τον οργανισμό. Ο νυν γενικός διευθυντής Τιμ Ντέιβι είπε ότι αποδέχεται πλήρως το πόρισμα της έρευνας του Λόρδου Ντάισον και ότι το BBC απολογείται ανεπιφύλακτα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...