273
Ερευνες των αστυνομικών στην ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη | Facebook / @οleg.nikolenko.50

Πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ευρώπη έλαβαν «ματωμένα πακέτα» που περιείχαν μάτια ζώων

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2022, 17:51
Ερευνες των αστυνομικών στην ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη
|Facebook / @οleg.nikolenko.50

Πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ευρώπη έλαβαν «ματωμένα πακέτα» που περιείχαν μάτια ζώων

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2022, 17:51

Αρκετές πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ευρώπη έλαβαν «ματωμένα πακέτα» τα οποία περιείχαν μάτια ζώων, έκανε γνωστό την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ολεγκ Νικολένκο, μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

Ο Νικολένκο διευκρίνισε ότι τα πακέτα αυτά, τα οποία είχαν περιχύσει με ένα υγρό με ιδιαίτερο χρώμα και μυρωδιά, έφτασαν στις ουκρανικές πρεσβείες μετά τη σειρά επιστολών με εκρηκτικούς μηχανισμούς οι οποίες εντοπίστηκαν στην Ισπανία τις προηγούμενες ημέρες, με μια εξ αυτών να εκρύγνειται στην ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη, τραυματίζοντας έναν υπάλληλο. Μια άλλη είχε αποδέκτη τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ.

«Ματωμένα» δέματα έχουν λάβει οι πρεσβείες της χώρας στην Ουγγαρία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Κροατία και την Ιταλία, όπως και τα προξενεία στη Νάπολη (Ιταλία), την Κρακοβία (Πολώνια) και το Μπρνο (Τσεχία), προσέθεσε. Σε νεότερη ανάρτηση του ο αξιωματούψος ανέφερε ότι αντίστοιχη επιστολή εστάλη και στην πρεσβεία στη Μαδρίτη.

«Μελετούμε τη σημασία αυτού του μηνύματος», ανέφερε ο Νικολένκο, συμπληρώνοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα έχει ήδη δώσει εντολή στις παραπάνω πρεσβείες και προξενεία να τεθούν σε κατάσταση υψηλού συναγερμού.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ακόμη ότι η είσοδος στο διαμέρισμα του πρεσβευτή στο Βατικανό είχε υποστεί βανδαλισμό. Πηγή της πρεσβείας στη Ρώμη δήλωσε ότι μπροστά από την πόρτα είχαν τοποθετηθεί ανθρώπινα περιττώματα.

Εξάλλου, η πρεσβεία στο Καζακστάν είχε λάβει απειλή για τοποθέτηση βόμβας, η οποία ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε.

Τέλος, η πρεσβεία στις ΗΠΑ έλαβε επιστολή που περιείχε επικριτικό άρθρο για την Ουκρανία, σύμφωνα με τον ίδιο. Η συγκεκριμένη επιστολή, όπως και οι περισσότερες από τις άλλες, προερχόταν από μία ευρωπαϊκή χώρα, σημείωσε, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...