241
Νοσηλεύτρια στις ΗΠΑ ετοιμάζει τη δόση του εμβολίου της Moderna | REUTERS/Carlo Allegri

Πράσινο φως και από την Κομισιόν για το εμβόλιο της Moderna

Protagon Team Protagon Team 6 Ιανουαρίου 2021, 18:14
Νοσηλεύτρια στις ΗΠΑ ετοιμάζει τη δόση του εμβολίου της Moderna
|REUTERS/Carlo Allegri

Πράσινο φως και από την Κομισιόν για το εμβόλιο της Moderna

Protagon Team Protagon Team 6 Ιανουαρίου 2021, 18:14

Ελάχιστες ώρες μετά την έγκριση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων, η Κομισιόν έδωσε το πράσινο φως για τη χρήση του εμβολίου της Moderna.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε έτσι, το δεύτερο ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά της COVID-19, μετά από αυτό των Pfizer/BioNTech.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωσή της Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε υπό όρους άδεια κυκλοφορίας για το εμβόλιο της Moderna.

H έγκριση ακολουθεί τη θετική επιστημονική σύσταση που βασίζεται σε διεξοδική αξιολόγηση της ασφάλειας, της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας του εμβολίου από την EMA.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν τόνισε ότι η ΕΕ παρέχει έτσι, «περισσότερα εμβόλια COVID-19 για τους Ευρωπαίους. Με το εμβόλιο της Moderna, το δεύτερο που έχει πλέον εγκριθεί στην ΕΕ, θα έχουμε επιπλέον 160 εκατομμύρια δόσεις. Και θα έρθουν περισσότερα εμβόλια. Η Ευρώπη έχει εξασφαλίσει έως και δύο δισεκατομμύρια δόσεις πιθανών εμβολίων COVID-19. Θα έχουμε περισσότερα από αρκετά ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια για την προστασία όλων των Ευρωπαίων».

Η Στέλλα Κυριακίδου, επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, τόνισε ότι, «είμαστε όλοι σε αυτό μαζί και ενωμένοι. Γι ‘αυτό έχουμε διαπραγματευτεί το ευρύτερο χαρτοφυλάκιο εμβολίων στον κόσμο για όλα τα κράτη μέλη μας. Σήμερα, εγκρίνουμε ένα δεύτερο ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο από τη Moderna, το οποίο μαζί με το BioNTech-Pfizer, θα διασφαλίσουν ότι θα διατεθούν 460 εκατομμύρια δόσεις με αυξανόμενη ταχύτητα στην ΕΕ -και θα έρθουν περισσότερες. Οι προσπάθειές μας δεν θα σταματήσουν έως ότου είναι διαθέσιμα εμβόλια για όλους στην ΕΕ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News