272
Τα καταστήματα εστίασης μένουν κλειστά εδώ και δύο μήνες | Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Πράσινο φως» για το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης στις 25 Μαΐου

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2020, 11:15
Τα καταστήματα εστίασης μένουν κλειστά εδώ και δύο μήνες
|Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Πράσινο φως» για το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης στις 25 Μαΐου

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2020, 11:15

Η Υγειονομική Επιτροπή έκανε δεκτό το Σάββατο το αίτημα της κυβέρνησης να ανοίξουν και πάλι από τις 25 Μαΐου τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως τα καφέ και τα εστιατόρια, μία εβδομάδα νωρίτερα από αυτό που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Οι ακριβείς όροι και οι προϋποθέσεις αναμένεται να ανακοινωθούν την Κυριακή από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων για την πορεία της πανδημίας.

Το αίτημα για την επαναλειτουργία, την οποία στηρίζει και ο επιχειρηματικός κόσμος έπειτα από δύο μήνες αναγκαστικής διακοπής, προϋπέθετε ότι θα είναι θετική η εικόνα από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι, όπου έχουμε άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας διευκρίνισε ότι τα καταστήματα εστίασης μέσα στα εμπορικά κέντρα δεν θα λειτουργήσουν. Πρόσθεσε ότι στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα γίνουν ανακοινώσεις για τον τουρισμό.

Γεωργιάδης: Ολοι με μάσκα στα mall

Η χρήση μάσκας τόσο από πελάτες όσο και από το προσωπικό εντός των καταστημάτων εμπορικών κέντρων τύπου mall θα είναι υποχρεωτική, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο στον ΣΚΑΪ, είπε ακόμη ότι ο λόγος για τον οποίο ελήφθη το μέτρο είναι η λειτουργία κλιματιστικών εντός των χώρων των καταστημάτων, καθώς ο κλιματισμός των mall είναι ανακυκλούμενος.

Την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, δύο εβδομάδες νωρίτερα από ό,τι ήταν προγραμματισμένο.

Θα υπάρχουν ωστόσο κανόνες. συγκεκριμένα θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 20 τμ, θα υπάρχει σύσταση για τη χρήση μάσκας στους κοινόχρηστους χώρους ενώ θα είναι υποχρεωτική για τους πελάτες και το προσωπικό μέσα στα καταστήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...