268
| CreativeProtagon

Πουλήθηκε σε δημοπρασία το αυτοκίνητο που είχε κάνει δώρο o Κάρολος στην Νταϊάνα

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2021, 16:00
|CreativeProtagon

Πουλήθηκε σε δημοπρασία το αυτοκίνητο που είχε κάνει δώρο o Κάρολος στην Νταϊάνα

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2021, 16:00

Τον Μάϊο του 1981, δύο μήνες πριν από την τέλεση του γάμου, ο Πρίγκιπας Κάρολος έδωσε ως προγαμιαίο δώρο στην Νταϊάνα ένα αυτοκίνητο. Δεν ήταν κάποιο πολυτελές όχημα αλλά ένα… ταπεινό Ford Escort Ghia. Η Νταϊάνα αγάπησε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και το χρησιμοποιούσε συνεχώς εγκαταλείποντας το όταν γέννησε τον πρίγκιπα Γουίλιαμ. Το όχημα αποκτήθηκε, άγνωστο πώς και σε τι τιμή από μια γυναίκα που αποφάσισε να το πουλήσει.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το CNN στην δημοπρασία που έγινε το αυτοκίνητο πουλήθηκε για 72 χιλιάδες δολάρια, τριάντα χιλιάδες δολάρια περισσότερα από όσα πιστευόταν ότι θα πιάσει. Το όχημα πουλήθηκε με την αρχική του πινακίδα, το αρχικό του χρώμα και το ραδιόφωνο που είχε όταν αγοράστηκε από τον Κάρολο.

Το αυτοκίνητο της Νταϊάνα που πουλήθηκε στην δημοπρασία | Reeman Dansie Auctions

Το όχημα έχει κάνει περίπου 140 χιλιάδες χλμ. τα περισσότερα εκ των οποίων με την Νταϊάνα αφού η γυναίκα που το απέκτησε στην συνέχεια αναφέρει ότι δεν το κινούσε παρά μόνο για να διατηρείται σε λειτουργία.

Η γυναίκα αυτή, που διατηρεί την ανωνυμία της, υποστηρίζει επίσης ότι δεν αποκάλυψε ποτέ σε κανένα ότι το αυτοκίνητο ανήκε στην Νταϊάνα. Το αυτοκίνητο πουλήθηκε με ένα ασημένιο βάτραχο στο καπό του ο οποίος είναι αντίγραφο του βατράχου που έκανε δώρο στην Νταϊάνα η αδελφή της, Σάρα Σπένσερ, για να θυμίζει στην πριγκίπισσα το παραμύθι με την όμορφη κοπέλα που φίλησε ένα βάτραχο και αυτός μετατράπηκε σε πρίγκιπα.

Η Νταϊάνα χρησιμοποιούσε κατά καιρούς διάφορα αυτοκίνητα και ένα από αυτά, ένα Audi κάμπριο πουλήθηκε σε δημοπρασία πέρυσι πιάνοντας τιμή 80 χιλιάδων δολαρίων

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...