670
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Βασίλη Μουλόπουλο σε παλαιότερη φωτογραφία | .

Πού έγιναν τα ραντεβού μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Σταύρου Ψυχάρη

Protagon Team Protagon Team 29 Φεβρουαρίου 2016, 22:42
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Βασίλη Μουλόπουλο σε παλαιότερη φωτογραφία
|.

Πού έγιναν τα ραντεβού μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Σταύρου Ψυχάρη

Protagon Team Protagon Team 29 Φεβρουαρίου 2016, 22:42

Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Βήμα της Κυριακής, περιγράφονται τρεις μυστικές συναντήσεις του εκδότη με τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας. Οι περισσότερες, λοιπόν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Mega Channel, έγιναν στο σπίτι του Βασίλη Μουλόπουλου, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, νυν προέδρου του ΔΣ στην «Αυγή» και πρώην αρχισυντάκτη στην εφημερίδα «Το Βήμα». Υπήρξε επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Σταύρου Ψυχάρη προτού πολιτευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ – όπως και κουμπάρος του εκδότη.

Τρεις συναντήσεις «για να σπάσει ο πάγος», με καφέ φίλτρου και μπισκότα βουτύρου, που εξαντλήθηκαν σε γενικές και «ανώδυνες» συζητήσεις για την επικαιρότητα, τις απόψεις και τα σχέδια του πολιτικού, ενώ δεν έλειψαν οι συμβουλές και οι… «πατρικές νουθεσίες του εκδότη», όπως έγραψε το κυριακ΄τικο δημοσίευμα.

Η άλλη συνάντηση έγινε στο σπίτι της πρώην συνεργάτιδας του Αλέξη Τσίπρα, κυρίας Ζωής Χαλιδιά, η οποία ήταν «σκιά» του από την αντιμνημονιακή ακόμη εποχή. Το σπίτι της βρίσκεται πίσω από την αμερικανική πρεσβεία, προς την πλευρά του Κολωνακίου: «Το διαμέρισμα της συνάντησης, νεόδμητο, σε πολυκατοικία του 2011, ανήκε σε στενή φίλη του ηγέτη. Του το παραχωρούσε για τις επαφές του με προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, κυρίως σημαίνοντες επιχειρηματίες, που δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθούν». Αυτό ανέφερε το άρθρο στην εφημερίδα τού Σταύρου Ψυχάρη.

Η Ζωή Χαλιδιά, επικοινωνιολόγος στο επάγγελμα, είχε -επί σειρά ετών- τον τελευταίο λόγο για τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα, άποψη για το ντύσιμό του, μέχρι και για το φόντο στο οποίο θα στεκόταν για να κάνει δηλώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια συνάντηση του τωρινού Πρωθυπουργού με πρέσβεις στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», η κυρία Χαλιδιά δεν ήθελε ο κ. Τσίπρας να κάνει δηλώσεις με φόντο το εν λόγω ξενοδοχείο, αφού -κατά την άποψή της- θεωρούσε ότι δεν θα έκανε καλό στο προφίλ του. Αν και υπεύθυνη επικοινωνίας ποτέ της δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τους δημοσιογράφους – πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων. Το βέβαιο είναι ότι είχε πάντα προσεγμένη εξωτερική εμφάνιση, θυμίζοντας τις αστικές καταβολές της, κάτι που ερχόταν σε κοντράστ με την προέλευσή της από το πολύ αριστερό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την υπογραφή του Μνημονίου και την έντονη αντίδρασή της σε αυτό, δεν την είδαμε ξανά στο πλάι του Αλέξη Τσίπρα.

Πηγές Μαξίμου: Κακούργημα αν έχει ηχογραφηθεί η συνάντηση Τσίπρα με τον Σταύρο Ψυχάρη

Την ίδια ώρα, με πολύ σκληρό ύφος, κυβερνητικές πηγές προειδοποιούν για το ενδεχόμενο ο Σταύρος Ψυχάρης να δημοσιοποιήσει μυστικά καταγεγραμμένο υλικό – όπως τουλάχιστον ερμηνεύονται από πολλούς τα όσα έχουν ανακοινωθεί ως τώρα από πλευράς του. Οι πηγές αυτές, λοιπόν, υπενθυμίζουν ότι αποτελεί κακούργημα μια τέτοια ενέργεια και ότι αποτελεί ευθεία απειλή και ευθεία προσβολή προς τον Πρωθυπουργό. Μπαίνει «ζήτημα Δικαιοσύνης αν ένας, επειδή έχει έντυπο, θέλει να εκβιάζει τον Πρωθυπουργό της χώρας».

Εξώδικο απέστειλε ο Νίκος Παππάς στον ΔΟΛ

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απέστειλε το απόγευμα της Δευτέρας εξώδικο στο ΔΟΛ, μετά τα εις βάρος του τελευταία δημοσιεύματα των εφημερίδων του συγκροτήματος.

Ετσι κι αλλιώς, ο κ. Παππάς, μιλώντας την περασμένη Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν μόνο οι εκβιαστές του υποκόσμου. Υπάρχουν και αυτοί που νομίζουν ότι ζουν στα σαλόνια. Αλλά αυτά τα κατά φαντασίαν σαλόνια είναι ο βούρκος τους. Ας καταλάβουν ότι άλλαξαν τα πράγματα. Τόσο το καλύτερο γι’ αυτούς». Επίσης, σε ανακοίνωσή του την περασμένη Πέμπτη, τόνισε ότι είναι αναγκασμένος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη καθώς «οι αήθεις επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης και στο πρόσωπό του συνεχίζονται από τα συγκεκριμένα κέντρα, εδώ και μήνες».

Στο εξώδικό του αναφέρεται σε τέσσερα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Τα Νέα» και «το Βήμα» και στρέφεται κατά συγκεκριμένων δημοσιογράφων που υπογράφουν -ή και όχι- στήλες σε έντυπα που εκδίδει ο ΔΟΛ. Αναφέρει ότι αυτές οι δημοσιεύσεις αποσκοπούσαν στην κατασυκοφάντησή του και την προσβολή της προσωπικότητάς του, όπως ο ίδιος αναφέρει. Ο υπουργός τόνισε ότι «ενώπιον άλλων παράλληλων νομοθετικών και νομικών εξελίξεων και υποθέσεων, κάποιοι επιχειρούν αυτή την πραγματικότητα να την αντιστρέψουν» και συνέχισε: «Αυτή ή αήθης επίθεση ξεπερνά κάθε όριο. Μέχρι στιγμής επέλεξα να τηρήσω στάση αναμονής ως προς την προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Με δεδομένη την απόλυτη διαστρέβλωση της αλήθειας και τη στοχευμένη κατασυκοφάντηση, είμαι αναγκασμένος να προσφύγω στη Δικαιοσύνη».

Δείτε εδώ το εξώδικο

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...