307
Ο πρίγκιπας Φίλιππος στο τιμόνι. Μετά το ατύχημα δεν θα ξαναοδηγήσει | EPA

Ποτέ δεν είναι αργά: Ο πρίγκιπας Φίλιππος παραδίδει το δίπλωμα οδήγησης

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2019, 22:35
Ο πρίγκιπας Φίλιππος στο τιμόνι. Μετά το ατύχημα δεν θα ξαναοδηγήσει
|EPA

Ποτέ δεν είναι αργά: Ο πρίγκιπας Φίλιππος παραδίδει το δίπλωμα οδήγησης

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2019, 22:35

Στα 97 του χρόνια και αφού έχει εγκαταλείψει προ πολλού τον δημόσιο ρόλο του, ο δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’,  πρίγκιπας Φίλιππος, θα παραδώσει το δίπλωμα οδήγησης του. Αυτό ανακοίνωσε το Σάββατο το Μπάκιγχαμ.

Η απόφαση έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά το τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη ο 97χρονος γαλαζοαίματος, στο Σάντριγχαμ.

Ηταν 17 Ιανουαρίου, όταν το Land Rover Freelander του πρίγκιπα Φιλίππου ανετράπη στο πλάι, μετά από σύγκρουση με ένα αυτοκίνητο Kia. Οπως έγινε αργότερα γνωστό, ο πρίγκιπας δεν φορούσε την ζώνη ασφαλείας του την ώρα του ατυχήματος και οι αστυνομικοί «τον συμβούλευσαν ως όφειλαν».

Η οδηγός του άλλου αυτοκινήτου έσπασε τον καρπό της ενώ ο ίδιος δεν τραυματίστηκε από τη σύγκρουση.

«Μετά από προσεχτική περίσκεψη, ο Δούκας του Εδιμβούργου αποφάσισε να παραδώσει αυτοβούλως το δίπλωμα οδήγησής του», ανέφεραν στην επίσημη ανακοίνωσή τους το Σάββατο τα ανάκτορα.

Το ατύχημα συνέβη στον αυτοκινητόδρομο Α149, κοντά σε εξοχική κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Τη στιγμή του ατυχήματος, μέσα στο Kia επέβαινε επίσης το μωρό της οδηγού – ηλικίας μόλις εννέα μηνών – και μία 46χρονη γυναίκα. Κανένας από τους δύο δεν τραυματίστηκε.

Στις 21 Ιανουαρίου, ο πρίγκιπας Φίλιππος έγραψε μία απολογητική επιστολή στην τραυματισμένη οδηγό, κάνοντας λόγο για μία «ιδιαιτέρως δυσάρεστη εμπειρία». «Θέλω να γνωρίζετε πόσο πολύ λυπάμαι για την ανάμειξή μου στο ατύχημα», έγραψε. «Ο ήλιος ήταν χαμηλά, πάνω από τον δρόμο. Υπό κανονικές συνθήκες, δεν θα είχα καμία δυσκολία να δω την κυκλοφορία (…) αλλά μπορώ μόνο να φανταστώ ότι δεν κατάφερα να δω το αυτοκίνητο που ερχόταν και είμαι πραγματικά συντετριμμένος από τις συνέπειες».

Η οδηγός του Kia, κυρία Φεαργουέδερ είχε αρχικά εκφράσει μια δυσφορία για τη συμπεριφορά του πρίγκιπα Φιλίππου για «έλλειψη επικοινωνίας» μετά το τροχαίο. Μετά την επιστολή του πρίγκιπα όμως, δήλωσε στη Sunday Mirror: «Ήταν πολύ όμορφο εκ μέρους που υπέγραψε ως  “Φίλιππος” και όχι με τον επίσημό του τίτλο. Με εξέπληξε ευχάριστα το ύφος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...