185
Το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών στο Μπερσί, στο Παρίσι | EPA/YOAN VALAT

Ποσό-ρεκόρ από το κυνήγι της φορολογικής απάτης στα ταμεία του γαλλικού κράτους

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2020, 14:43
Το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών στο Μπερσί, στο Παρίσι
|EPA/YOAN VALAT

Ποσό-ρεκόρ από το κυνήγι της φορολογικής απάτης στα ταμεία του γαλλικού κράτους

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2020, 14:43

Τουλάχιστον 12 δισ. ευρώ συγκέντρωσαν οι γαλλικές Αρχές μέσα στο 2019 από την μάχη τους κατά της οικονομικής απάτης, ένα ποσό-ρεκόρ, ανέφερε η κυβέρνηση.

Η «συγκομιδή» είναι διπλάσια από αυτή του 2018 και κατά 2 δισ. ευρώ μεγαλύτερη από αυτή του 2015, της προηγούμενης χρονιάς-ρεκόρ, γράφει ο Monde.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση, πριν ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στοιχείων, η κυβέρνηση εκτιμούσε ότι το ποσό για την χρονιά που πέρασε ήταν μόλις 9 δισ. ευρώ. Τελικά, πάνω από 11 δισ. απέφεραν οι έλεγχοι και πάνω από 800 εκατ.  άλλες πηγές.

Τα όπλα των γαλλικών Αρχών σε αυτή τη μάχη είναι ένας συνδυασμός νέων τεχνολογιών και δοκιμασμένων μεθόδων. Μία από αυτές είναι το «name and shame», η δημοσιοποίηση των στοιχείων των παραβατών που επιφέρει ηθική απαξίωση.

Οι γαλλικές Αρχές αξιοποιούν και την εξόρυξη δεδομένων από τις βάσεις φορολογικών δεδομένων για να εντοπίσουν περιπτώσεις που ίσως να ξεφεύγουν από τον έλεγχο των ανθρώπων αλλά όχι και των υπολογιστών.

Αυξημένο είναι και το ποσοστό αποδοχής των ελέγχων από τους φορολογούμενους, όπως και οι ίδιοι οι έλεγχοι σε απόλυτους αριθμούς. Ενας στους τέσσερις αποδέχεται τους διακανονισμούς με τις Αρχές, έναντι ένας στους πέντε στο παρελθόν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...