235
Ο Αλεξέι Ρομανόφ την ώρα που παίζει το «River Flows» (το Ποτάμι ρέει) του νοτιοκορεάτη πιανίστα Yiruma | Youtube / Screencap

Πόσα δάχτυλα χρειάζεται ένας πιανίστας; Κανένα!

Αίαντας Αρτεμάκης Αίαντας Αρτεμάκης 24 Φεβρουαρίου 2016, 13:25
Ο Αλεξέι Ρομανόφ την ώρα που παίζει το «River Flows» (το Ποτάμι ρέει) του νοτιοκορεάτη πιανίστα Yiruma
|Youtube / Screencap

Πόσα δάχτυλα χρειάζεται ένας πιανίστας; Κανένα!

Αίαντας Αρτεμάκης Αίαντας Αρτεμάκης 24 Φεβρουαρίου 2016, 13:25

Γεννιέσαι χωρίς άνω άκρα. Η βιολογική μητέρα σου σε παρατάει. Η ζωή σου δεν έχει ξεκινήσει και με τις καλύτερες προοπτικές. Δεν το βάζεις κάτω. Σου αρέσει η μουσική και μαθαίνεις να παίζεις πιάνο μόνος σου σε ηλικία 13 ετών και δύο χρόνια αργότερα μπορείς να χαρίσεις στο κοινό σου το κομμάτι «River Flows» (το Ποτάμι ρέει) του νοτιοκορεάτη πιανίστα Γιρούμα.

Θα μπορούσε να είναι και σενάριο κοινωνικής ταινίας. Είναι απλά η ζωή. Ο Αλεξέι Ρομανόφ, ζει στο Ζελένοντολσκ της Ρωσίας. Ξεκίνησε να μαθαίνει πιάνο με το να ακούει τις νότες και τα ακόρντα. Αφού έμαθε τα βασικά, ο δεκαπεντάχρονος εξασκείτο καθημερινά και τον βοήθησαν και οι φίλοι του.

Ο Αλεξέι παραδίδει μαθήματα προσπάθειας σε όλους μας. Ο ίδιος είχε πει σε Ρωσικό περιοδικό ότι του άρεσε πολύ η μουσική και όσο περισσότερο άκουγε τόσο περισσότερο ήθελε να παίξει.

img_8970
Ο Αλεξέι Ρομανόφ μαζί με την θετή του μητέρα, Λουίζα Λεβατσκόβα.

Η θετή του μητέρα, Λουίζα Λεβατσκόβα, είπε στο ProKazan ότι είναι πολύ δύσκολο να τον βοηθήσει με το όνειρό του. Μόλις τα μουσικά σχολεία ή οι καθηγητές μαθαίναν ότι δεν έχει δάχτυλα, αρνούνταν να τον διδάξουν, λέγοντας ότι είναι αδύνατο.

Μετά την εμφάνιση του βίντεο στο YouTube αυτό άλλαξε. Έγινε δεκτός στο 7ο μουσικό σχολείο του Καζάν, όπου θα συνεχίσει την εκπαίδευσή του και κάποια μέρα εύχεται να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό.

Απολαύστε τον στο παρακάτω βίντεο.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...