405
Σε όσους από τους κατηγορούμενους ασκήθηκε δίωξη για κακουργήματα οδηγήθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν | INTIME NEWS

Πολυτεχνειούπολη: Σωρεία κατηγοριών απήγγειλε ο Εισαγγελέας στους 23 συλληφθέντες

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2022, 22:53
Σε όσους από τους κατηγορούμενους ασκήθηκε δίωξη για κακουργήματα οδηγήθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν
|INTIME NEWS

Πολυτεχνειούπολη: Σωρεία κατηγοριών απήγγειλε ο Εισαγγελέας στους 23 συλληφθέντες

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2022, 22:53

Σωρεία αδικημάτων, πολλά εκ των οποίων σε βαθμό κακουργήματος, περιλαμβάνονται στην δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας στους 23 από τους 32 συλληφθέντες κατά την μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούοπολης Ζωγράφου, που φέρονται να είναι μέλη ομάδων με πλούσια εγκληματική δράση.

Ειδικότερα, οι κατηγορίες που ανά περίπτωση απήγγειλε ο αρμόδιος εισαγγελέας στους συλληφθέντες το απόγευμα της Τετάρτης αφορούν τα εξής αδικήματα:

  • Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία)
  • Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής
  • Ληστεία
  • Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
  • Επικίνδυνη σωματική βλάβη
  • Αντίσταση κατά της Αρχής
  • Απείθεια
  • Παράβαση του νόμου περί όπλων (πλημμεληματική και κακουργηματική).

Μεταξύ άλλων, στους κατηγορούμενους αποδίδονται τουλάχιστον 29 ληστείες και κλοπές, μεταξύ των οποίων και σε βάρος φοιτητών που διέμεναν στην Πολυτεχνειούπολη. Στους χώρους του campus διακινούσαν και ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε όσους από τους κατηγορούμενους ασκήθηκε δίωξη για κακουργήματα οδηγήθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν, ενώ οι υπόλοιποι που αντιμετωπίζουν μόνο πλημμεληματικές κατηγορίες θα οδηγηθούν στο Αυτόφωρο την Πέμπτη για να δικαστούν. Μέχρι τότε παραμένουν όλοι κρατούμενοι.

Στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, σε οικίες, καταστήματα και χώρους αποθήκευσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 2.770,28 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 218,77 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), 42,27 γραμμάρια κοκαΐνης, 7.515 ευρώ και εξοπλισμός για επεξεργασία – παρασκευή κατεργασμένης κάνναβης (πρέσα) | Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, οι συλληφθέντες φέρονται να είναι μέλη ομάδων που τα τελευταία χρόνια διέπρατταν ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προσέθεσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Εδρα» της δράσης τους φαίνεται πως ήταν οι φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη, όπου και διέμεναν κάποιοι από αυτούς, κατά την δικογραφία.

Εξαρθρώθηκαν τρεις εγκληματικές ομάδες

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Ταξίαρχος Δημήτρης Δάβαλος Δημήτριου, ο οποίος έκανε λόγο για «μία πολύ σημαντική επιτυχία» της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων για την υπόθεση τα εξής:

«Καταφέραμε να εξαρθρώσουμε τρεις εγκληματικές ομάδες, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ένοπλων ληστειών και κλοπών σε καταστήματα και οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, καθώς και σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η αποδόμηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πολύμηνης και συστηματικής έρευνας έπειτα από ευρείας κλίμακας και ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και στους χώρους της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου.

Συνελήφθησαν 32 μέλη των συμμοριών, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά ενώ ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους στη διάπραξη τουλάχιστον 29 ληστειών, καθώς και σε πλήθος συναλλαγών διακίνησης ναρκωτικών ουσιών έχοντας ως έδρα και ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...