451
H πορεία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ | SOOC

Η μεγαλύτερη πορεία για το Πολυτεχνείο των τελευταίων χρόνων!

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2019, 15:59
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/11/2019 19:00
H πορεία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ
|SOOC

Η μεγαλύτερη πορεία για το Πολυτεχνείο των τελευταίων χρόνων!

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2019, 15:59
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/11/2019 19:00

Με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στις 18:00 έφτασε η πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, όπου από νωρίς είχε στηθεί ισχυρός φραγμός από κλούβες των ΜΑΤ.

Στους 20.000 εκτίμησε τους διαδηλωτές η Αστυνομία, αριθμός που συνιστά τον μεγαλύτερο των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛΑΣ, περίπου 8.000 διαδήλωσαν με το μπλοκ του ΠΑΜΕ, στους 1.000 οι διαδηλωτές στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και περίπου 11.000 στα υπόλοιπα μπλοκ.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι η πορεία προς την Πρεσβεία των ΗΠΑ με την οποία κορυφώνονται οι τριήμεροι εορτασμοί για την 46η επέτειο από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Στις 15:00 έφτασε στο πανεπιστημιακό ίδρυμα η αιματοβαμμένη σημαία της εξέγερσης του 1973 και οι νεολαίοι που την μεταφέρουν φώναξαν το σύνθημα «αδέλφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε».

Λίγο πριν τις 13:30 οι επισκέπτες του Πολυτεχνείου άρχισαν να εκκενώνουν τους χώρους του ιδρύματος προκειμένου να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης της Επιτροπής Εορτασμού της 17ης Νοέμβρη, κατά την οποία έγινε η ανάκρουση του ύμνου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αφού προηγήθηκε το προσκλητήριο των νεκρών.

SOOC

«Ας δουλέψουμε σκληρά για να περιφρουρήσουμε την Δημοκρατία, να παραδώσουμε μια καλύτερη Ελλάδα στα χέρια της νεότερης γενιάς και να αγωνιστούμε για τη στήριξή της», σημείωσε ο πρύτανης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, Ανδρέας Μπουντουβής.

«Το Πολυτεχνείο παραμένει φωτεινός φάρος, φωτίζοντας το δρόμο της νέα γενιάς των αγωνιστών. Δεν συμβιβάζεται, δεν υποκλίνεται, δεν συνθηκολογεί», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών, Σπύρος Χαλβατζής.

SOOC
Εξάρχεια: Επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ σε πολυκατοικίες

Την ίδια στιγμή, στα Εξάρχεια η αστυνομία προέβη σε δυο εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε πολυκατοικίες στις οδούς Σπ. Τρικούπη και Στουρνάρη.

Η πρώτη στην οδό Σπύρου Τρικούπη 3 και η δεύτερη στην οδό Στουρνάρη 4.

Μάλιστα οι αστυνομικοί εντόπισαν μπουκάλια, μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες και κομμάτια από σπασμένα μάρμαρα.

Στην πρώτη περίπτωση στην οδό Τρικούπη στις 5:10 ομάδα με μοτοσικλετιστές της ΕΛΑΣ, δύο περιπολικά και άνδρες των ΜΑΤ κινήθηκαν στα Εξάρχεια εμπόδισαν και τελικά προσήγαγαν ομάδα 7 κουκουλοφόρων που επιχείρησαν να μπουν σε πολυκατοικία.

SOOC

Σύμφωνα με πληροφορίες μία ομάδα κουκουλοφόρων που έφεραν σακίδια επιχείρησε να εισβάλει σε πολυκατοικία στην οδό Σπύρου Τρικούπη, με αστυνομικές πηγές να αναφέρουν ότι σκοπός τους ήταν να ανέβουν στην ταράτσα.

Λίγη ώρα μετά έγινε γνωστό ότι οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε 7 συλλήψεις, ενώ βρέθηκε στην ταράτσα βρέθηκαν μπουκάλια, μολότοφ και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Ακολούθησε νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ προκειμένου να εμποδίσει ομάδα κουκουλοφόρων να ανέβουν σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια, αυτή τη φορά στην οδό Στουρνάρη 4 στα Εξάρχεια.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 2 προσαγωγές.

https://twitter.com/dromografos

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...