231
Ο Αλέξης Τσίπρας καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 2015, ως Πρωθυπουργός | ΙΝΤΙΜΕΝEWS

Είναι επίσημο: Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην πορεία του Πολυτεχνείου

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2019, 11:00
Ο Αλέξης Τσίπρας καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 2015, ως Πρωθυπουργός
|ΙΝΤΙΜΕΝEWS

Είναι επίσημο: Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην πορεία του Πολυτεχνείου

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2019, 11:00

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακάλυψε πάλι τον αντιαμερικανισμό. Δύο χρόνια μετά την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο όταν έλεγε ότι η προσέγγιση των ΗΠΑ του Τραμπ είναι «για καλο», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον μανδύα του αντιπολιτευόμενου ανανήψαντα αριστερού, θα βαδίσει στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία με συνθήματα για τους «φονιάδες των λαών» Αμερικάνους!

Το επιβεβαίωσε ο ίδιος ότι θα βρεθεί στη μεγάλη πορεία για το Πολυτεχνείο, με ανάρτησή του στο Facebook. Είχε προηγηθεί μια διθυραμβική «προαναγγελία» της συμμετοχής του κ. Τσίπρα από τον Πάνο Ρήγα (εδώ), πρώην γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αν. υπουργό Αμυνας.

Την Κυριακή ανέφερε ο κ. Τσίπρας στο Facebook: «46 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, θυμόμαστε, την έφοδο των παιδιών του Νοέμβρη στον ουρανό και τιμούμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Αλλά και όλες και όλους εκείνους που είπαν το μεγάλο «Όχι» στην αμερικανοκίνητη χούντα, όταν αυτό το «Όχι» κόστιζε διωγμούς, βασανιστήρια, φυλακίσεις, εξορίες.

Φέτος έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε εκεί.

Όχι μόνο γιατί οι παλιοί υμνητές της χούντας δε βρίσκονται πια μόνο στο περιθώριο αλλά και σε κυβερνητικούς θώκους να ομνύουν στη κανονικότητα.

Ούτε μόνο γιατί η άγρια καταστολή αναβαθμίζεται σε κυβερνητική στρατηγική αναγκαστικότητας.

Θα είμαστε εκεί κυρίως για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης στο κύμα της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης αλλά και σε όσους έχουν προεξοφλήσει ότι ήρθε το τέλος της ιστορίας».