243
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι βουλευτές της συμπολίτευσης θα είναι και πάλι «μπέτον» στη ψηφοφορία | ΙΝΤΙΜΕnews

Πολυνομοσχέδιο: Η ψηφοφορία το βράδυ φέρνει (και) ανασχηματισμό;

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2018, 11:02
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι βουλευτές της συμπολίτευσης θα είναι και πάλι «μπέτον» στη ψηφοφορία
|ΙΝΤΙΜΕnews

Πολυνομοσχέδιο: Η ψηφοφορία το βράδυ φέρνει (και) ανασχηματισμό;

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2018, 11:02

Εν μέσω του «κυκλώνα» Ζουράρι και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό οι βουλευτές του κοινοβουλίου καλούνται απόψε να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης.

Η συζήτηση και ψήφιση του αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ, αφού θα έχουν προηγηθεί ονομαστικές ψηφοφορίες που έχουν προαναγγείλει τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε επίμαχα άρθρα, μεταξύ των οποίων οι πλειστηριασμοί και οι όροι χορήγησης των πολυτεκνικών επιδομάτων.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δεν πρόκειται να υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις για τον Αλέξη Τσίπρα από τους βουλευτές της συμπολίτευσης που για μία ακόμη φορά αναμένεται να εμφανιστούν «μπετόν» στην ψηφοφορία, ενώ ήδη και ο παραιτηθείς υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις έσπευσε να καθησυχάσει τους πάντες ότι θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο (παρά την επεισοδιακή χθεσινή ημέρα και τις -όχι και τόσο- ευγενικές νουθεσίες του Πάνου Καμμένου).

Η ολοκλήρωση της ψηφοφορίας είναι πολύ πιθανό να συνοδευτεί από αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά και την παραίτηση – αποπομπή του υφυπουργού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εν λόγω αλλαγές μπορεί να περιοριστούν απλά στην επιλογή του προσώπου που θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του κ. Ζουράρι ή να φθάσουν ακόμα και σε μίνι ανασχηματισμό με στόχο «τη βέλτιστη εφαρμογή των ρυθμίσεων των προαπαιτούμενων», όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Σε κάθε περίπτωση, οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή αναμένεται να εξελιχθούν και πάλι σε σύγκρουση  εφ’ όλης της ύλης, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ανεβαίνει στο βήμα περίπου στις 2.30 μετά το μεσημέρι.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...