535
| INTIMENEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Πόλωση πριν από το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Σπύρος Μουρελάτος Σπύρος Μουρελάτος 29 Φεβρουαρίου 2016, 23:18

Πόλωση πριν από το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Σπύρος Μουρελάτος Σπύρος Μουρελάτος 29 Φεβρουαρίου 2016, 23:18

«Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς την πορεία της χώρας προς τη βύθιση» επεσήμαινε κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ μετά την συνεδρίαση της ομάδας διαχείρισης κρίσεως για το Προσφυγικό, επιβεβαιώνοντας πως το κόμμα σκοπεύει να αυξήσει κατακόρυφα τους αντιπολιτευτικούς του τόνους.

Η σκλήρυνση της στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αποτυπωθεί ανάγλυφα κατά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το μεσημέρι της Τρίτης, όπου θα κάνει λόγο για μία ανίκανη και μοιραία κυβέρνηση που παρασέρνει την χώρα στο χάος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος της ΝΔ θα αναφερθεί στις πολυσήμαντες προσκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα τους επόμενους μήνες, επιμένοντας πως η στάση του θα είναι εποικοδομητική και παραγωγική σε θέματα εθνικών διαστάσεων, όπως είναι το Προσφυγικό. Θα εξαπολύσει, πάντως, σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά κατηγορώντας την «ομάδα εξουσίας στο Μέγαρο Μαξίμου», όπως θα πει χαρακτηριστικά για αναξιοπιστία και εγκληματικούς χειρισμούς, που έχουν φέρει τη χώρα προ επικίνδυνων αδιεξόδων.

Η σύσκεψη της Δευτέρας για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού έγινε σε βαρύ κλίμα. Ολοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως στο Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών της Παρασκευής ο κ Τσίπρας θα πρέπει να δεσμευθεί σε μία κοινά συμφωνημένη εθνική γραμμή και να αποκρούσει, έστω και στο παρά ένα, εξαιρετικά επιβλαβείς εξελίξεις για τα εθνικά συμφέροντα.

«Η εθνική στάση που τήρησε η ΝΔ όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα και ιδίως κατά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες, μας νομιμοποιεί πλέον να αντιμετωπίσουμε μία επικίνδυνη κυβέρνηση με την ανάλογη σκληρότητα», προϊδεάζει στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ.

Στη λεωφόρο Συγγρού περισσεύει και η καχυποψία. Δεν είναι τυχαίο ότι ορισμένα στελέχη διερωτώνται μήπως τα κυβερνητικά στελέχη φιλοτεχνούν σκοπίμως ένα σκηνικό πολλαπλών αδιεξόδων «είτε για να τα κληροδοτήσουν στον επόμενο, είτε για να προκαλέσουν τη συσπείρωση της κοινής γνώμης γύρω από την κυβέρνηση ενώπιον υπέρτερων εθνικών κινδύνων».

Μετά τη σύσκεψη ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε ένα σχέδιο 6 σημείων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην οποία είναι εκτεθειμένη η χώρα.

Ασφαλιστικό – αξιολόγηση –πιστωτική ασφυξία

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και για τις προτάσεις της στο Ασφαλιστικό αλλά και την απροθυμία της, όπως θα πει, να ολοκληρώσει την αξιολόγηση. Στην ηγετική ομάδα του κόμματος κυριαρχεί η ανάλυση πως το Μέγαρο Μαξίμου φλερτάρει εκ νέου με πρακτικές που πιθανώς να οδηγήσουν και πάλι τη χώρα σε πιστωτική ασφυξία. «Είναι νωπές άλλωστε οι μνήμες από την τραγική διαπραγμάτευση του περασμένου καλοκαιριού. Δεν θα επιτρέψουμε νέα ολέθρια λάθη» διεμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης που διαβλέπει πίσω από την κυβερνητική κωλυσιεργία τον ανομολόγητο πόθο ορισμένων στη συγκυβέρνηση να «αναμετρηθούν» εκ νέου με τους δανειστές της χώρας.

Κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. του θα επαναλάβει την πλήρη αντίθεσή του σε σενάρια που εμπλέκουν τη ΝΔ με σενάρια οικουμενικών σχημάτων. «Η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, όποτε και εάν αυτές διεξαχθούν, και θα συγκροτήσει μία πολύ καλύτερη κυβέρνηση από την τωρινή» θα υπογραμμίσει σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης.

 

Μετά την ομιλία του κ. Μητσοτάκη θα συνεχιστεί η συνεδρίαση του οργάνου κεκλεισμένων των θυρών, ώστε να συζητηθεί ο καλύτερος συντονισμός της Κ.Ο. αλλά και η βελτίωση των επιδόσεων των γαλάζιων βουλευτών στους τομείς, που τους έχουν ανατεθεί. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, εντός της εβδομάδος ο κ. Μητσοτάκης να παρουσιάσει και το σχέδιο εξυγίανσης της Νέας Δημοκρατίας, βάσει των προεκλογικών του εξαγγελιών.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...