475
Ανδρας με μάσκα στο μετρό της Σεούλ | REUTERS/Heo Ran

Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα του κορονοϊού στη Νότια Κορέα

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2020, 13:28
Ανδρας με μάσκα στο μετρό της Σεούλ
|REUTERS/Heo Ran

Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα του κορονοϊού στη Νότια Κορέα

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2020, 13:28

Δραματική αύξηση για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κατέγραψαν τα περιστατικά του κορονοϊού στη Νότια Κορέα, αναγκάζοντας τις Αρχές να λάβουν έκτακτα μέτρα.

Πάνω από 100 νέα περιστατικά καταγράφηκαν την Παρασκευή και άλλα 53 την Πέμπτη, ενώ τουλάχιστον δύο πόλεις, η Νταεγκού και η Τσεονγκντό στον Νότο, έχουν κηρυχθεί ζώνες ειδικής φροντίδας.

Συνολικά η Νότια Κορέα μετρά μέχρι στιγμής πάνω από 200 περιστατικά, κάτι που την καθιστά την πρώτη σε αριθμό χώρα εκτός Κίνας. Ενας άνθρωπος με προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας έχει πεθάνει από τον κορονοϊό στο Τσεονγκντό.

Παράλληλα, σε καραντίνα με έχουν μπει οι στρατιωτικές βάσεις μετά τον εντοπισμό τριών κρουσμάτων μεταξύ των στρατιωτών.

Ακραία ήταν τα μέτρα για τα 9.000 μέλη μιας χριστιανικής σέκτας, από τα οποία ζητήθηκε να μπουν εθελοντικά σε καραντίνα λόγω των κρουσμάτων που εμφανίστηκαν. Οι Αρχές πιθανολογούν ότι το ξέσπασμα στην Τσεονγκντό σχετίζεται με το πλήθος μελών της σέκτας που παρακολουθούσε μια κηδεία μεταξύ 31 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου.

Εξαιτίας αυτής της τροπής, το Νταεγκού των 2,5 εκατ. ανθρώπων, έχει αρχίσει να μοιάζει με άδεια πόλη, αναφέρει το BBC. Οι πολίτες καλούνται να μείνουν στα σπίτια τους ενώ και η σέκτα αποφάσισε να περιορίσει τις συναθροίσεις.

Πάνω από 2.200 τα θύματα στην Κίνα

Ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός ανήλθε σε 2.236 ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, αυξημένος κατά 118 από την προηγουμένη, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Η συντριπτική πλειονότητα (115 περιστατικά) καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι που είναι η εστία της επιδημίας. Στην Γουχάν, την πόλη-εστία της επιδημίας, υπέκυψαν 99 ασθενείς.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα δεδομένα των κινεζικών υγειονομικών αρχών, καταγράφηκαν στην ηπειρωτική Κίνα την Πέμπτη 889 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αριθμός αρκετά υψηλότερος από τα 394 κρούσματα που είχαν επαληθευτεί την προηγουμένη.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα, εξαιρουμένων των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, σε 75.645 μέχρι σήμερα.

Πάντως ο αριθμός των ανθρώπων που αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία και τις κλινικές όπου είχαν εισαχθεί ξεπέρασε τον αριθμό των νέων κρουσμάτων, για τρίτη συναπτή ημέρα, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Την Πέμπτη 2.109 ασθενείς βγήκαν από τα νοσοκομεία, αριθμός πολύ υψηλότερος από τα 889 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Πέμπτης. Συνολικά, 18.264 άνθρωποι που είχαν μολυνθεί από τον ιό αποθεραπεύτηκαν ως χθες τα μεσάνυχτα.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το πρώτο εμβόλιο για την αποτροπή της μόλυνσης από τον κορονοϊό θα αρχίσει να υποβάλλεται σε κλινικές δοκιμές περί τα τέλη του Απριλίου, ανακοίνωσαν οι κινεζικές Αρχές.

Ισραήλ: Κρούσμα σε επιβάτη του Diamond Princess

Οι ισραηλινές αρχές επιβεβαίωσαν την Παρασκευή το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού, σε γυναίκα επιβάτη που είχε τεθεί σε καραντίνα στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess και επαναπατρίστηκε αυτή την εβδομάδα στο Ισραήλ.

«Μία γυναίκα επιβάτης κατά την επιστροφή από το κρουαζιερόπλοιο στην Ιαπωνία βρέθηκε θετική στις εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο κεντρικό εργαστήριο του υπουργείου Υγείας», ανέφεραν οι ισραηλινές αρχές σε ένα λιτό ανακοινωθέν, διευκρινίζοντας πως άλλοι 10 ισραηλινοί επιβάτες, που επέστρεψαν στη χώρα, δεν έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...