201
Αποτελεσματικό φάρμακο για τον κορονοϊό παρασκεύασαν κινέζοι επιστήμονες | Shutterstock

Πολλά υποσχόμενο φάρμακο για τον κορονοϊό ανακοίνωσε ο Τσιόδρας

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2020, 18:38
Αποτελεσματικό φάρμακο για τον κορονοϊό παρασκεύασαν κινέζοι επιστήμονες
|Shutterstock

Πολλά υποσχόμενο φάρμακο για τον κορονοϊό ανακοίνωσε ο Τσιόδρας

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2020, 18:38

Την ανακάλυψη πειραματικού φαρμάκου ενάντια στον κορονοϊό από κινέζους επιστήμονες, ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος έκανε ειδική μνεία σε αυτό, καθώς όπως σχολίασε «φέρνει ελπίδες στην καταπολέμηση του κορονοϊού και είναι το πρώτο τόσο πολλά υποσχόμενο».

Η Ακαδημία Επιστημών της Κίνας, τόνισε ο καθηγητής, φαίνεται να σημειώνει πρόοδο αναφορικά με την ανακάλυψη νέου πειραματικού φαρμάκου, το οποίο «φαίνεται πολύ πιο αποτελεσματικό από όλα τα φάρμακα που υπάρχουν διαθέσιμα ως σήμερα, ενάντια στη νόσο Covid-19, που προκαλεί ο κορονοϊός».

Το φάρμακο ανήκει στην κατηγορία των αναστολέων σύντηξης, όπως ονομάζονται, και υπάρχουν αρκετά χρόνια φάρμακα αυτού του τύπου για ιούς. Το φάρμακο, όπως γράφει η επιστημονική επιθεώρηση Nature, σε άρθρο που δημοσιεύτηκε πριν από τέσσερις ημέρες, βοηθά ώστε να μην καταφέρει ο ιός να προσδεθεί και να ενσωματωθεί στο υγιές κύτταρο του οργανισμού (διαδικασία σύντηξης) και ακολούθως να το μολύνει.

Αρα δεν αντιμετωπίζει συμπτώματα όπως κάνουν τα υπόλοιπα φάρμακα που δοκιμάζονται ήδη, αλλά δεν επιτρέπει τον κορονοϊό να κάνει «κατάληψη» στον οργανισμό μας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έσπευσε ωστόσο να σημειώσει, πώς θα πρέπει όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αναφορικά με όσα ανακοινώνονται για θεραπείες, φάρμακα και εμβόλια που αφορούν τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...