604
Παύλος Παυλίδης Trio στη σκηνή του Principal Club Theater και στις οθόνες σας μέσω του YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση | Alexandros Avramidis

STAGES A/LIVE: Παύλος Παυλίδης ΤRIO στο Principal Club Theater

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2021, 17:01
Παύλος Παυλίδης Trio στη σκηνή του Principal Club Theater και στις οθόνες σας μέσω του YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση
|Alexandros Avramidis

STAGES A/LIVE: Παύλος Παυλίδης ΤRIO στο Principal Club Theater

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2021, 17:01

Μπορεί με μία κιθάρα, ένα βιολί κι ένα μπάσο ο Παύλος Παυλίδης να δώσει νέα πνοή στις διαχρονικές επιτυχίες του; Η απάντηση στο τo STAGES A/LIVE του YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο στο πλαίσιο της υποστήριξης που παρέχει στην εγχώρια ανεξάρτητη σκηνή, μας προσφέρει μια μυσταγωγική συναυλία από το Principal Club Theater στο μοναδικό σύμπαν του Παύλου Παυλίδη, με συνοδοιπόρους τον Φώτη Σιώτα και τον Δημήτρη Τσεκούρα (Παύλος Παυλίδης Trio).

Tο Ιδρυμα Ωνάση υποστηρίζει τους συναυλιακούς χώρους με μια σειρά κινηματογραφημένων live performances συγκροτημάτων και καλλιτεχνών της ελληνικής εναλλακτικής μουσικής σκηνής, τo STAGES A/LIVE. Με αυτή την κίνηση βρίσκεται δίπλα στους καλλιτέχνες, αλλά και σε όλους όσοι αποτελούν μέρος της μουσικής σκηνής − τεχνικούς, φωτιστές και όλους τους επαγγελματίες, χωρίς τους οποίους δεν θα έφτανε ποτέ σε εμάς η μουσική που μας έχει (δια)μορφώσει.

Το Principal Club Theater είναι ένας από τους πιο δραστήριους συναυλιακούς χώρους της Θεσσαλονίκης, καθώς από το 2004 έχει φιλοξενήσει πολλά καταξιωμένα ονόματα της παγκόσμιας, αλλά και της εγχώριας μουσικής σκηνής. Στο συγκρότημα του Φιξ από το 2017, με μια μεγάλη διαστάσεων σκηνή, έχει πλέον καταγραφεί στη συνείδηση του κοινού, αλλά και της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας, ως ένας από τους πιο αξιόλογους σύγχρονους ευρωπαϊκούς συναυλιακούς χώρους.

Από τον Morrissey και τους Madrugada, τους Motorhead και τους Calexico, τον Manu Chao και τους Editors, έως τους Gotan Project, τους Tiger Lillies, τους Gogol Bordello, τους Faithless και τον Isaac Hayes, εκατοντάδες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο έχουν βρεθεί στη σκηνή του Principal Club Theater για να εκπροσωπήσουν όλα τα είδη μουσικής.

Η τελευταία συναυλία στο Principal Club Theater πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου 2020.

Εναν χρόνο μετά, ο χώρος υποδέχεται τον Παύλο Παυλίδη με τον Φώτη Σιώτα και τον Δημήτρη Τσεκούρα. Ο Παύλος Παυλίδης, επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, χαράζει με τους δικούς του όρους μια ανήσυχη, ιδιοσυγκρασιακή πορεία, με κάθε προηγούμενο της βήμα να οδηγεί με τόλμη στο επόμενο. Οπως τώρα που στράφηκε στον Φώτη Σιώτα, έναν σπουδαίο –αβανγκάρντ, και όχι μόνο– βιολιστή και παλιό του γνώριμο από τη Θεσσαλονίκη, και στον μπασίστα Δημήτρη Τσεκούρα. Κιθάρα, βιολί, λούπες και μπάσο στην υπηρεσία ενός τρίο που πειραματίζεται πάνω στην πρώτη ύλη του πολυσχιδούς σώματος δουλειάς του Παυλίδη μέχρι τώρα, με τα κλασικά του τραγούδια να αποκτούν νέα δυναμική, και σε ορισμένες περιπτώσεις να χτίζονται ξανά εκ του μηδενός.

Ψηφιακό world tour

Το STAGES A/LIVE είναι μια σειρά από συναυλίες χωρίς θεατές, αλλά με πολλή μουσική, στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. Ενα εναλλακτικό, ψηφιακό world tour με αγαπημένες μπάντες και καλλιτέχνες, καθώς και όλα όσα έχουμε ζήσει μαζί τους σε ιστορικά live του παρελθόντος, και σημεία αναφοράς το Gagarin 205, το An Club και άλλες μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι να καταφέρουμε να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί σε κάποιο live, η μουσική μάς φέρνει λίγο πιο κοντά, ακόμη κι αν είμαστε μακριά. Μέσα από τις οθόνες μας, ξαναζούμε μνήμες από συναυλίες που μοιραστήκαμε μαζί με χιλιάδες γνωστά και άγνωστά μας πρόσωπα.

Live YouTube premiere: Κυριακή 28 Μαρτίου | 21:00
Διαθέσιμο έως Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Συντονιστείτε

WE STAY CLOSE, NOT CLOSE


ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ TRIO
Παύλος Παυλίδης: φωνή και ηλεκτρική κιθάρα
Φώτης Σιώτας: βιολί, λούπες και φωνητικά
Δημήτρης Τσεκούρας: μπάσο

Οργάνωση παραγωγής: Βασίλης Μπακατσής

Συντελεστές

Σύλληψη & Επιμέλεια: Χρήστος Σαρρής
Συντονισμός Παραγωγής: Σμαράγδα Δογάνη, Έλενα Χωρέμη
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Τεχνικός Διευθυντής: Λευτέρης Καραμπίλας
Τεχνική Διεύθυνση & Υποστήριξη Έργου: Phil Hills

Κινηματογράφηση

Σκηνοθεσία & Κάμερα: Χρήστος Σαρρής, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Εβαν Μαραγκουδάκης, Εικονοληψία: Δημήτρης Ζιβόπουλος, Φίλιππος Ζαμίδης, Κοραλία Δογάνη, Ηχογράφηση: Θέμης Δημητρακόπουλος, Αλέξης Αρχοντής
Τεχνικός monitor: Μίμης Κωνσταντινίδης, Μίξη ήχου: Παναγιώτης Ριζόπουλος, Τεχνικοί σκηνής: Σάββας Χρήστου, Γιώργος Ταχτσίδης, Κώστας Κακουλίδης, Τεχνικός φωτισμού: Νίκος Κεχαγιάς, Τεχνική υποστήριξη: Νίκος Ντούλας, Μοντάζ: Τρύφωνας Καρατζίνας, Χρωματική επεξεργασία: Μάνθος Σάρδης, Φωτογράφιση: Αλέξανδρος Αβραμίδης

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...