1121
Μαγικές βραδιές στη Χαλκιδική, το αδιατάρακτο καλοκαίρι του 2019. | Sani Festival

Sani Festival 2021: Ενα κορυφαίο φεστιβάλ επιστρέφει

Μαγικές βραδιές στη Χαλκιδική, το αδιατάρακτο καλοκαίρι του 2019.
|Sani Festival

Sani Festival 2021: Ενα κορυφαίο φεστιβάλ επιστρέφει

«Στη μουσική, η παύση ορίζει τον χρόνο της επόμενης νότας αλλά και τη δυναμική της. Το  Sani Festival επιστρέφει θεαματικά μετά από μια περίοδο παύσης, να μας θυμίσει τη δύναμη της μουσικής, τη σημασία της επανεκκίνησης, την αξία της συνάντησης».

 Αυτό είναι το σλόγκαν του Sani Festival 2021, το οποίο επιστρέφει στον πανέμορφο λόφο της Σάνη. Μπροστά στον Μεσαιωνικό πύργο, πάνω από τη θάλασσα, κάτω από το φεγγάρι και τα άστρα. Η σκηνή στήνεται, τα φώτα ανάβουν και η μουσική ξεκινά και πάλι!

Το ραντεβού δίνεται λοιπόν στο Sani Hill, εντός του πολυτελούς και διεθνούς φήμης Sani Resort, μια από τις κορυφαίες ξενοδοχειακές μονάδες του κόσμου στην καρδιά της μαγευτικής Χαλκιδικής.

Μετά από μια σύντομη παύση το προηγούμενο καλοκαίρι λόγω της πανδημίας, ο λόφος της Σάνη, το Sani Hill, θα αποτελέσει και πάλι το σκηνικό των θερινών μουσικών συναντήσεων, σε ένα μοναδικό και ειδυλλιακό φυσικό τοπίο, με ένα ιδιαίτερο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που καλύπτει όλα τα είδη της μουσικής τέχνης. Από την κλασική jazz στο fusion, από το αργεντίνικο τάνγκο στους ήχους της καραϊβικής, από την Ελληνική σύγχρονη δημιουργία στην κλασική μουσική.

Με σχεδόν 30 χρόνια ιστορίας, το Sani Festival έχει δομήσει τη δική του φυσιογνωμία αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας, παραμένοντας πιστό στις αξίες και τα διακριτά χαρακτηριστικά του: την πρωτοτυπία και την υψηλή αισθητική και ποιότητα. Τη δημιουργία μιας γέφυρας μεταξύ τουρισμού και πολιτισμού. Όπως ακριβώς την οραματίστηκε ο εμπνευστής και ιδρυτής του σπουδαίου αυτού θεσμού, ο Σταύρος Ανδρεάδης.

Η φετινή διοργάνωση φέρει όμως μια σημαντική απώλεια για την οικογένεια του φεστιβάλ. Αυτή της επί σειράς ετών καλλιτεχνικής διευθύντριας, Όλγας Ταμπουρή-Μπάμπαλη, η οποία υπηρέτησε και συνδιαμόρφωσε με πάθος και αγάπη αυτό το θεσμό. Το Sani Festival 2021 δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να μην είναι αφιερωμένο σε αυτή.

Παρήγορο και ελπιδοφόρο συνάμα το γεγονός, ότι το τιμόνι της καλλιτεχνικής διεύθυνσης ανέλαβε πλέον ένας επίσης έμπειρος και επιτυχημένος άνθρωπος του πολιτισμού, ο γνωστός παραγωγός Γιώργος Μουστάκας. Μια εγγύηση πως οι «πλόες ονείρων» που τόσο μας μάγεψαν αυτά τα χρόνια θα διατηρήσουν την υψηλή αισθητική και θα συνεχίσουν να είναι καλοτάξιδοι.

 

Το πρόγραμμα του Sani Festival 2021 αναλυτικά:

Σάββατο 10 Ιουλίου
Jazz on the Hill: Avishai Cohen and the Big Vicious

Την αυλαία του Sani Festival θα σηκώσει ο χαρισματικός τρομπετίστας AvishaiCohen, το ανερχόμενο αστέρι της διεθνούς jazz σκηνής, πλαισιωμένος από τους παλιούς του φίλους, τη μπάντα Big Vicious. Με βάση την jazz, με επιρροές από τηνelectronica, την ambient και τη psychedelia, με ρυθμούς pop, rock και triphop, οAvishai Cohen και οι Big Vicious δημιουργούν ένα ξεχωριστό μουσικό μωσαϊκό που θα αφήσει άφωνους τους θεατές.

 

Σάββατο 17 Ιουλίου
Jazz
on the Hill: Μια βραδιά με τον Branford Marsallis

Όταν μιλάμε για jazz, δεν μπορούμε παρά να αναφέρουμε το όνομα του BranfordMarsallis. Ο σαξοφωνίστας, συνθέτης και αρχιμουσικός, ο ΝΕΑ Jazz Master, ο κάτοχος  Grammy, ο ζωντανός θρύλος. Ο ίδιος χαρακτηρίζει το «Branford MarsallisQuartet» ως το κέντρο του μουσικού του σύμπαντος, ένα σχήμα που αποτελεί παράδειγμα τολμηρής και ανενδοίαστης δημιουργίας.

 

Σάββατο 24 Ιουλίου
Greek
Variations: Στέφανος Κορκολής – Σοφία Μανουσάκη «Μουσικές Ιστορίες»

Την πρώτη ελληνική συναυλία του φεστιβάλ θα πραγματοποιήσει ο αγαπημένος μας Στέφανος Κορκολής, έχοντας στο πλευρό του την εξαιρετική ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη. Ένα μουσικό οδοιπορικό με σταθμούς τα τραγούδια που έγραψε και ερμήνευσε ο ίδιος, τις επιτυχίες που χάρισε σε άλλους ερμηνευτές αλλά και τραγούδια που αγάπησε. Από το Θεοδωράκη και το Χατζιδάκι, τον Ξαρχάκο και τον Πλέσσα, στον Ray Charles και τον Astor Piazzolla. Οι μουσικές ιστορίες του Στέφανου Κορκολή επιχειρούν να ενώσουν ακροατές και μουσικούς, μέσα από τις απρόσμενες εναλλαγές και τον αυτοσχεδιασμό.

 

Σάββατο 31 Ιουλίου
Sounds of the World: Mino Cinelu World Quartet

Ο διάσημος κρουστός, ο μαέστρος του ρυθμού Mino Cinelu, ο ξεχωριστός αυτός μουσικός που έχει συνεργαστεί με τα ιερά τέρατα της μουσικής όπως οι Sting,Miles Davies, Stevie Wonder, Lou Reed, Kate Bush, Dizzy Gillespie, Branford Marsalisκαι πολλοί ακόμη. Ο κορυφαίος πολυοργανίστας, ένας από τους καλύτερους κρουστούς στον κόσμο, πλαισιωμένος από μια all-star μπάντα, έρχεται στο λόφο της Σάνη να μας πάει σε ένα μοναδικό και μαγευτικό μουσικό ταξίδι, πέρα από τις ρίζες της jazz καταγωγής του.

 

Σάββατο 7Αυγούστου
International Sounds: Richard Galliano – New Jazz Musette Quartet

Ο βιρτουόζος του ακορντεόν, ο διάδοχος του Astor Piazzolla, ο ξεχωριστόςRichard Galliano θα καλωσορίσει τον Αύγουστο για το Sani Festival, φέρνοντας τις εκφραστικές μελωδίες του, αποδεικνύοντας ακόμη μία φορά την ατελείωτα δημιουργική και ενθουσιώδη προσέγγισή του στις εκλεκτικές συγγένειες των διαφόρων μουσικών ρευμάτων.

 

Τετάρτη 11 Αυγούστου
International
Sounds: Κατερίνα Πολέμη «Λουλούδια στο Λόφο» μαζί με τους Μαρία Παπαγεωργίου, Παυλίνα Βουλγαράκη, Θέμο Σκανδάμη, Δημήτρη Κόψη

Η Ελληνοβραζιλιάνα Κατερίνα Πολέμη, που έχει προκαλέσει αίσθηση με τις μουσικές, τα τραγούδια και τη μοναδική σκηνική παρουσία της, προσκαλεί τους υπέροχους φίλους της, σε μια συναυλία που φέρνει Λουλούδια στον Λόφo της Σάνης. Μαζί της η μαγική Μαρία Παπαγεωργίου, η ονειρική Παυλίνα Βουλγαράκη, ο αυτόφωτος Θέμος Σκανδάμης και ο τρυφερός Δημήτρης Κόψης. Μια συναυλία πολύχρωμη, μια βραδιά γεμάτη νεανική ορμή, χιούμορ και δεξιοτεχνία, με ήχους και ρυθμούς από τον κόσμο, μια νότα φρεσκάδας, ένωσης και παρέας από νέους δημιουργούς.

 

Σάββατο 14 Αυγούστου
Greek
Variations: Νίκος Πορτοκάλογλου μαζί με τους Μπλε και το Στάθη Δρογώση «Jukebox: Τα τραγούδια που μας μεγάλωσαν

Ένας από τους κορυφαίους τραγουδοποιούς της χώρας μας, ο πολύχρωμος Νίκος Πορτοκάλογλου, έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με τις αγαπημένες επιτυχίες του, νέες συνθέσεις αλλά και με διασκευές μεγάλων Ελλήνων και ξένων συνθετών. Μαζί του οι εκρηκτικοί Μπλε και ο μοναδικός Στάθης Δρογώσης. Ένα επί σκηνής Jukebox, μια μουσική παράσταση νοσταλγία και αισιοδοξίας, από το «Knockin’ On Heaven’s doors» και το «Dancing Queen» στο «Κορίτσι του Μάη» και το «Θάλασσά μου σκοτεινή».

 

Σάββατο 21 Αυγούστου
Classical
Waves: Το Sani συναντά τη Ρωσική Πρωτοπορία – Ένα ταξίδι στη μουσική και τις εικαστικές τέχνες

Στην τελευταία συναυλία της χρονιάς για το Sani Festival, η κλασική μουσική θα συναντήσει την εικαστική τέχνη σε ένα οδοιπορικό της Ρωσική Πρωτοπορίας, μιας από τις πιο επιδραστικές περιόδους της μοντέρνας τέχνης. Ένα οπτικοακουστικό θέαμα με έργα της περίφημης Συλλογής Κωστάκη του MOMus-Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης και τη μουσική των Transription Ensemble, ενός από τα πιο εξελισσόμενα μουσικά σχήματα στην Ελλάδα. Μια θεματική παράσταση των δύο αισθήσεων που θα μας μεταφέρει, μέσα από τη μουσική και τις εικόνες, σε μια άλλη εποχή.

 

Ιnfo

*H διοργάνωση ακολουθεί όλα τα ισχύοντα μέτρα των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων για την πραγματοποίηση ζωντανών θεαμάτων.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Γενική Είσοδος: 20€

Είσοδος αριθμημένης θέσης: 30€

 ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

ONLINE: www.sanifestival.gr / www.viva.gr

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

Stereodisc Record Shop [Αριστοτέλους 4]

SYMVOLI Conference & Cultural Management  [Στοά Λεβή – Βενιζέλου 3 , Τ: 2310 433099]

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: στα ξενοδοχεία του Sani Resort

* Η προπώληση εισιτηρίων είναι διαθέσιμη δύο εβδομάδες πριν από κάθε εκδήλωση

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...