188
Σε μια βόλτα στα Εξάρχεια μας προσκαλεί το Επιγραφικό Μουσείο | Υπουργείο Πολιτισμού

«Περπατώντας στα Εξάρχεια» με τον Νίκο Βατόπουλο

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2021, 20:54
Σε μια βόλτα στα Εξάρχεια μας προσκαλεί το Επιγραφικό Μουσείο
|Υπουργείο Πολιτισμού

«Περπατώντας στα Εξάρχεια» με τον Νίκο Βατόπουλο

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2021, 20:54

Σε ένα διαδικτυακό περίπατο στους δρόμους των Εξαρχείων μας προσκαλεί το Επιγραφικό Μουσείο  στο πλαίσιο της νέας του δράσης «Το Επιγραφικό Μουσείο και τα Εξάρχεια: Ιστορίες μιας γειτονιάς». Συνοδοιπόρος ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος και κεντρικό θέμα της δράσης η διερεύνηση και ανάδειξη πτυχών της ιστορίας της περιοχής και των ανθρώπων που ζουν ή έζησαν σε αυτή. Καθώς τα μέτρα κατά της πανδημίας περιορίζουν τη σχέση μας με τη ζωή της πόλης, οι παρουσιάσεις αυτές παρέχουν τη δυνατότητα να τη γνωρίσουμε και να την καταλάβουμε καλύτερα.

Η δράση σύντομα πρόκειται να αναπτυχθεί με τη σύμπραξη φορέων που εδρεύουν στην περιοχή, αλλά και όλων όσων ενδιαφέρονται. Με τη συνδρομή του Αρχείου της ΕΡΤ και του Αρχείου ΜΙΕΤ/ΕΛΙΑ παρουσιάζεται αρχειακό υλικό. Το Επιγραφικό Μουσείο συστήνεται στο κοινό με ένα έκθεμα ή ένα στιγμιότυπο από την ιστορία του, καθιστώντας τη συλλογή του ως συλλογή όλων μας.

Παρατηρήσεις, απόψεις ή ερωτήσεις που θα αποσταλούν στη διεύθυνση epigrafikomouseiodrasi@gmail.com θα απαντηθούν από τον ομιλητή κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Για να λάβετε τον σύνδεσμο παρακολούθησης της παρουσίασης, συμπληρώστε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση εδώ.

  • Δευτέρα 26 Απριλίου 2021, ώρα 7.00 μ.μ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...