214
Ο Βασίλης Κουνέλης |

Παρουσίαση βιβλίου: «Καπνισμένα ερείπια», του Βασίλη Κουνέλη

Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2018, 18:19
Ο Βασίλης Κουνέλης |

Παρουσίαση βιβλίου: «Καπνισμένα ερείπια», του Βασίλη Κουνέλη

Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2018, 18:19

Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 7 μ.μ. ο συγγραφέας Βασίλης Κουνέλης παρουσιάζει το νέο του μυθιστόρημα Καπνισμένα ερείπια, στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στο Χαλάνδρι (Α. Παπανδρέου 11, εντός στοάς). Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Βασίλης Βασιλικός.

Περίληψη

Ο δικηγόρος Φίλιππος Γιαννόπουλος αφηγείται τη γέννηση, την ενηλικίωση και την εξέλιξη του πελάτη του, τρομοκράτη Ηρακλή Κοντού, μέλους της διαβόητης Επαναστατικής Οργάνωσης των Οκτώ. Η προσωπική ιστορία του ξεκινά σε μια οικογενειακή παράγκα στο νησί Αιγίλειψος, προτού τα φτερά του συναπαντήσουν τις άγριες παρέες του λιμανιού, έναν πρώιμο έρωτα και εντεύθεν μια νέα ζωή στον θορυβώδη Πειραιά. Η αγάπη για τη μουσική, η βαριά οικογενειακή ιστορία, οι συνεχείς ανατροπές και οι συγκρούσεις σ’ έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο περίγυρο μεταμορφώνουν σταδιακά το αβέβαιο εφηβικό κουκούλι σε επαναστάτη. Στο πλάι συντρόφων, αλλά και του ηγέτη της οργάνωσης Φώτη, ο ήρωας έχει το χρόνο να διδαχτεί και να ανιχνεύσει όλο το φάσμα των μεγάλων αντιφάσεων, ενώ η ωμή βία, η οποία τον κατακλύζει, συγκλονίζει και διαμελίζει την ύπαρξή του.

Η αποκάλυψη της Οργάνωσης και η κατάρρευση του «επαναστατικού» οικοδομήματος μετατρέπουν την ανάκριση που ακολουθεί, εν μέσω παραισθήσεων, σε ταγκό αναμνήσεων και εκμυστηρεύσεων με παρτενέρ-είδωλο έναν ιδιόμορφο ανακριτή.

Μια ιστορία συλλογική και ατομική, στην οποία η προσωπική αγωνία επιμένει να αναζητά ταυτότητα αλλά και διαφυγή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...