372
|

Μια Μικρόπολη για τον καθένα μας

Νίνα Μαρία Πασχαλίδου Νίνα Μαρία Πασχαλίδου 24 Φεβρουαρίου 2014, 00:59

Μια Μικρόπολη για τον καθένα μας

Νίνα Μαρία Πασχαλίδου Νίνα Μαρία Πασχαλίδου 24 Φεβρουαρίου 2014, 00:59

Είναι φορές που αισθανόμαστε πολύ μικροί μέσα στο περιβάλλον που ζούμε. Που η πόλη μας πνίγει. Είναι αυτές τις στιγμές που ονειρευόμαστε μια άλλη πόλη, μια πόλη που όλα είναι μικροσκοπικά, και που μπορούμε να αντικρίζουμε τα πάντα με αισιοδοξία. Mια ιδανική πόλη για τα παιδιά μας. Αυτήν την πόλη ονειρεύτηκε η Κέλλυ Αλχανάτη, με την βοήθεια της οκτάχρονης κόρης της Αριάδνης, η οποία μια μέρα σχεδίασε με μπογιές την ιδανική της πόλη όπου όλα γύρω της ήταν μικρότερα από εκείνην. Για την Κέλλυ Αλχανάτη, σκηνοθέτη και παραγωγό, τα παραμύθια ήταν πάντοτε ένα όχημα απόδρασης.

«Πόσο όμορφο θα ήτανε να μεγαλώναμε τα παιδιά μας σε μια πόλη ονειρικά πλασμένη… Πόσο ασφαλείς θα νιώθαμε αν ξέραμε ότι θα είναι πάντα καλά, μακριά από κινδύνους και προβλήματα» λέει η συγγραφέας για να μας μεταφέρει σε έναν μαγικό κόσμο, αυτόν της Μικρόπολης, όπου όλα είναι μικροσκοπικά: τα αυτοκίνητα, τα σπίτια, τα μαγαζιά, τα λουλούδια ακόμα και οι άνθρωποι.

Στη Μικρόπολη ζουν η μικρή Λούλα και η φίλη της η μεγάλη χελώνα, που τη λένε Λώνα. Μόνο που μια μέρα, η ανυπάκουη Λούλα αποφασίζει να φύγει από την όμορφη Μικρόπολη και να πάει να ζήσει σε μια άσχημη μεγάλη πόλη, μπαίνοντας σε μεγάλες περιπέτειες…

Οι περιπέτειες της ανυπάκουης Λούλας ζωντανεύουν μέσα από το τρυφερό κείμενο της Κέλλυς Αλχανάτη και την πρωτότυπη εικονογράφηση του Γιώργου Πετρίδη.

H Μικρόπολη μας ταξιδεύει σε μια πόλη γεμάτη αγάπη και χαρά. Σε μια πόλη  που ξεχειλίζει από χρώματα και  συναισθήματα. Εκεί η φιλία, η εμπιστοσύνη, η εκτίμηση και η αλληλεγγύη είναι απαραίτητα εφόδια για όλους μας, μικρούς και μεγάλους. Αξίες και έννοιες που μας ακολουθούν και μας βοηθούν να προχωρήσουμε στη ζωή μας. Αξίες που έχουν γίνει απαραίτητες αυτή την δύσκολη εποχή της κρίσης και μπορούν μας δώσουν την ώθηση για να προχωρήσουμε. Υπάρχει μια Μικρόπολη για όλους μας. Ας την ονειρευτούμε.

*Η Κέλλυ Αλχανάτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε σκηνοθεσία, κινηματογράφο και τηλεόραση στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης και η πτυχιακή της εργασία (πιλότος παιδικής εκπομπής) εξελίχτηκε σε τηλεοπτική παραγωγή. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε ως αρθρογράφος σε  σημαντικά περιοδικά ποικίλης ύλης και για πολλά χρόνια ως σκηνοθέτης διαφημιστικών spot και τηλεοπτικών εκπομπών. Σήμερα είναι μέλος της ομάδας ψυχαγωγικών εκπομπών μεγάλου ιδιωτικού καναλιού. Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες. H «Μικρόπολη» κυκλοφορεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News