317
|

Μαγικός Αυλός του Μότσαρτ από την ΕΛΣ

Αλέκος Λασκαράτος Αλέκος Λασκαράτος 21 Οκτωβρίου 2015, 09:59

Μαγικός Αυλός του Μότσαρτ από την ΕΛΣ

Αλέκος Λασκαράτος Αλέκος Λασκαράτος 21 Οκτωβρίου 2015, 09:59

Τις επόμενες μέρες και για οκτώ παραστάσεις, ανεβάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή τον Μαγικό Αυλό του Μότσαρτ, για τελευταία φορά στο θέατρο Ολύμπια της οδού Ακαδημίας. Από την επόμενη σεζόν, 2016-2017, η ΕΛΣ θα μετακομίσει στους νέους, και όπως φαίνεται καταπληκτικούς χώρους της, στο Φαληρικό Δέλτα. Τέλος «εποχής» σιγά σιγά, λοιπόν, για το πολυαγαπημένο Ολύμπια. Αλλά επ’ αυτού θα επανέλθω σύντομα σε προσεχές άρθρο.

Ο Μαγικός Αυλός (τα παλιότερα χρόνια τον αναφέραμε ως “Μαγεμένο Αυλό”, μάλλον από το γαλλικό “La flûte enchantée”, εξ ου επίσης και το γνωστό εστιατόριο, αγαπημένο στέκι του Μάνου Χατζιδάκι…)   ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Αρνώ Μπερνάρ, με πλήθος ελλήνων μονωδών και μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου και Μιχάλη Οικονόμου. Πληροφορίες για το έργο και το ανέβασμα εδώ στο site της Λυρικής.

Η ΕΛΣ είχε ξανανεβάσει με την ίδια σκηνοθεσία τον Μαγικό Αυλό τον Δεκέμβριο του 2012, σε μία εξαιρετική παράσταση. Είχα αναφέρει τότε εδώ στο Protagon μερικά βασικά σχετικά με την υπέροχη αυτή όπερα (εδώ) και παρέπεμπα επίσης στην γνωστή άρια  Papagena/Papageno!  που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους και όπου ο Papageno  και η Papagena τραγουδούν τον έρωτά τους και ονειρεύονται το μέλλον τους με πολλά πολλά παιδια (εδώ). Δυστυχώς το link με όλόκληρη την ταινία του Ingmar Bergman δεν λειτουργεί πια, λόγω προβλημάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Βρήκα, ωστόσο, κάποια αποσπάσματα από την ταινία εδώ και εδώ.

Για όσους θέλουν να ακούσουν και να δουν ολόκληρη την όπερα, προτείνουμε αυτήν την εξαιρετική παραγωγή του φεστιβάλ του Bregenz σε φυσικά ντεκόρ πάνω στα  νερά της λίμνης Κονστάνς της Αυστρίας  (εδώ).

Οι παραστάσεις του Μαγικού Αυλού είναι στις 23, 24, 25, 30, 31 Οκτωβρίου 2015 και 1, 4, 8 Νοεμβρίου 2015. Ώρα έναρξης 20.00. Τιμές εισιτηρίων   €15, €25, €30, €40, €50, €55 / Παιδικό, φοιτητικό €10. Για αγορά εισιτηρίων (εδώ). Να σημειώσουμε ότι οι τιμές των εισιτηρίων είναι κατά 5 ευρώ χαμηλότερες φέτος σε σχέση με την ίδια παράσταση του 2012!

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News