348
|

Κερδίστε προσκλήσεις: «Μάρτυς μου ο Θεός» στο Vault Theatre Plus

Αρτεμις Καπούλα Αρτεμις Καπούλα 18 Νοεμβρίου 2015, 07:20

Κερδίστε προσκλήσεις: «Μάρτυς μου ο Θεός» στο Vault Theatre Plus

Αρτεμις Καπούλα Αρτεμις Καπούλα 18 Νοεμβρίου 2015, 07:20

Μια από τις καλύτερες-κατά την προσωπικη μου άποψη-παράσταση της περσινής χρονιάς που είχα δει και παρουσιάσει εδώ ανεβαίνει και πάλι φέτος στην σκηνή του πολυχώρου Vault.

Πρόκειται για το έργο του Μάκη Τσίτα «Μάρτυς μου ο Θεός», που τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχ-νίας της Ευρωπαικής Ένωσης 2014.

Μέσα στο πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στην Αθήνα του 2004, ο Χρυσοβαλάντης -ένας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας, άνθρωπος απλός αλλά οπλισμένος με χιούμορ, με φαντασία και με μια ιδιαίτερη λεκτική ευφορία-, έχοντας βρεθεί στα πενήντα του άνεργος και με υγεία κλονισμένη, εξιστορεί τα πάθη που υφίσταται από παιδί στην αναμέτρησή του με την πραγματικότητα. Όλοι –οι γυναίκες που συναντά, οι εργοδότες του, ακόμη και η ίδια η οικογένειά του– τον προδίδουν, ενώ γύρω του διαγράφεται η εικόνα μιας κοινωνίας που, παρά την επιφανειακή ευμάρεια, βυθίζεται στην παρακμή.

Μέσα από τον χειμαρρώδη μονόλογό του, που ακολουθεί τη ροή της σκέψης του, παρακολουθούμε τον αγώνα του να σταθεί όρθιος, ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό.

Κείμενο – δραματουργική επεξεργασία: Μάκης Τσίτας
Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη
Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Σκηνογραφική επιμέλεια: Σοφία Καραγιάννη – Λίνα Παγώνη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μυρτώ Αθανασοπούλου

Παίζει ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης

Κάθε Σάββατο στις 6.00 μ.μ. και Κυριακή στις 9.00 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (προπώληση, φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 65 και πολύ-τεκνοι) και 5 ευρώ (ανέργων).

Πολυχώρος Vault Theatre Plus
Μελενίκου 26, Βοτανικός, 
Τηλ. 210 356472, 6945993870

*Έπειτα από κλήρωση 4 τυχεροί, που θα αφήσουν το σχόλιό τους εδώ, θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση. Δυο για την παράσταση του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου και δυο για την παράσταση της Κυριακής 22 Νοεμβρίου *

(Παρακαλούμε, κατά την υποβολή σχολίων, να χρησιμοποιείτε έγκυρο email ώστε να μπορέ-σουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας σε περίπτωση που κληρωθείτε. Το protagon δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν αλλαγές στην ημερομηνία των προσκλήσεων. Οι υπεύθυνοι οφείλουν να επικοινωνούν με τους νικητές σε τέτοιες περιπτώσεις, στο τηλέφωνο επικοινωνίας που έχουν δηλώσει οι ίδιοι απαντώντας στο ενημερωτικό email, το οποίο αποστέλλεται από το protagon.gr μετά την κλήρωση)
Για περισσότερες προσκλήσεις, δείτε εδώ

Οι νικητές είναι:

Σάββατο 21/11

4.IOANNA
7.Μαρία

Κυριακή 22/11
6.Γιώργος Κουτάντζης
15.ΜΑΝΟΣ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News