651
|

Κερδίστε προσκλήσεις για το “Mamma Mia”

Αρτεμις Καπούλα Αρτεμις Καπούλα 27 Οκτωβρίου 2015, 10:19

Κερδίστε προσκλήσεις για το “Mamma Mia”

Αρτεμις Καπούλα Αρτεμις Καπούλα 27 Οκτωβρίου 2015, 10:19

Το διάσημο μιούζικαλ «Mamma Μia!», αφού κατέκτησε το Λονδίνο, το Broadway και στη συνέχεια όλο τον κόσμο, μετά και τις παραστάσεις, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, έρχεται και στην Αθήνα στο Θέατρο Badminton, από τις 5 έως τις 15 Νοεμβρίου.

Περισσότερα από 54 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, έχουν λατρέψει τους χαρακτήρες, την ιστορία και βέβαια τη μουσική του MAMMAMIA! αναδεικνύοντάς το σε ένα από τα πιο διασκεδαστικά μιούζικαλ όλων των εποχών.

Η παραγωγός του MAMMA MIA! Judy Craymer ήταν αυτή που είχε την αρχική ιδέα ότι οι στίχοι των κλασικών τραγουδιών των ABBA είχαν μια έντονη θεατρικότητα και μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση μιας ιστορίας,ενός πρωτότυπου μιούζικαλ. Χρειάστηκε κάποια χρόνια για να πείσει τους Benny Andersson και Björn Ulvaeus των ABBA και στη συνέχεια να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους να υλοποιήσουν το όραμά της. Ανέθεσε στη συγγραφέα Catherine Johnsonνα γράψει την ιστορία του μιούζικαλ, λέγοντάς της πως θα έπρεπε να είναι μια σύγχρονη, ρομαντική, ερωτική κωμωδία, με αναφορές σε δύο διαφορετικές γενιές αφού και τα τραγούδια των ABBA είναι άλλοτε πιο ανάλαφρα και νεανικά και άλλοτε πιο ώριμα. Στη συνέχεια έπεισε την Phyllida Lloyd να αναλάβει τη σκηνοθεσία. «Ανακαλύψαμε ότι και οι τρεις είχαμε γεννηθεί την ίδια χρονιά και σύντομα δεθήκαμε πολύ. Ήταν αρκετά ασυνήθιστο, αν όχι πρωτάκουστο, τρεις γυναίκες να είναι η δημιουργική ομάδα πίσω από το έργο που έμελλε να γίνει τέτοια εμπορική επιτυχία» διηγείται η Craymer.

Το MAMMA MIA! είναι η ιστορία μιας μητέρας και μιας κόρης που ζουν σε ένα παραδεισένιο ελληνικό νησί και διαδραματίζεται στο σήμερα. Η κόρη ετοιμάζεται να παντρευτεί και όνειρό της είναι να τη συνοδεύσει στην εκκλησία ο πατέρας της. Ποιος είναι όμως; Πώς θα το μάθει αφού η μητέρα της ποτέ δεν της αποκάλυψε ποιος είναι; Σκαλίζοντας το ημερολόγιο της μητέρας της, η κόρη ανακαλύπτει πως την εποχή που έγινε η σύλληψή της, υπήρχαν τρεις άντρες στη ζωή της μητέρας της και -κρυφά από αυτήν- καλεί και τους τρεις πιθανούς μπαμπάδες της στο γάμο. Η συνέχεια είναι επεισοδιακή…

Το έργο έκανε πρεμιέρα στο West End του Λονδίνου στις 6 Απριλίου του 1999–ίδια ημερομηνία με αυτή που οι ABBA είχαν κερδίσει 25 χρόνια πριν στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το‘Waterloo’- και σύντομα εξελίχθηκε σ’ ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Έχει παιχτεί με πρωτοφανή επιτυχία σε περισσότερες από 440 πόλεις στον κόσμο, σε 49 παραγωγές και σε 17 διαφορετικές γλώσσες, «σπάζοντας» ταμεία και ψυχαγωγώντας πάνω από 54 εκατομμύρια θεατές σε όλη την υφήλιο. Στο West Endτου Λονδίνου βρίσκεται στον 17ο χρόνο του και είναι το 8ο μακροβιότερο σόου στο Broadway. Η ομότιτλη ταινία με την Μέριλ Στριπ και τον Πιρς Μπρόσναν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, έκανε τις μεγαλύτερες εισπράξεις μουσικής ταινίας όλων των εποχών.

Μουσική/ στίχοι: BennyAndersson και Björn Ulvaeus
Κείμενο: Catherine Johnson
Σκηνοθεσία: Phyllida Lloyd

Χορογραφίες: Anthony Van Laast
Σχεδιασμόςπαραγωγής: Mark Thompson
Σχεδιασμόςφώτων: Howard Harrison
Σχεδιασμόςήχου: Andrew Bruce & Bobby Aitken
Μουσική επιμέλεια, επιπλέον υλικό και ενορχηστρώσεις: MartinKoch

5 – 15 Νοεμβρίου 2015
5 Νοεμβρίου στις 20:30 6, 7, 8 στις 16:30 & στις 20:30 9, 11, 12, 13 Νοεμβρίου στις 20:30 14, 15 Νοεμβρίου στις 16:30 & στις 20:30

Τιμές εισιτηρίων:
Ε ΖΩΝΗ: 20 ευρώ (φοιτητικό/ ανέργων 15 ευρώ)
Δ ΖΩΝΗ: 30 ευρώ
Γ ΖΩΝΗ: 45 ευρώ
Β ΖΩΝΗ: 55 ευρώ
Α ΖΩΝΗ: 65 ευρώ
VIP: 70 ευρώ

Προπώληση
abcd.gr | viva.gr | 210-8840600
καταστήματαPublic, Media Markt, Ianos, Παπασωτηρίου, SevenSpots, Reload

Badminton
Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή
Τηλ:  2111086024

*Έπειτα από κλήρωση 3 τυχεροί, που θα αφήσουν το σχόλιό τους εδώ, θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου στις 16:30 *

(Παρακαλούμε, κατά την υποβολή σχολίων, να χρησιμοποιείτε έγκυρο email ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας σε περίπτωση που κληρωθείτε. Το protagon δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν αλλαγές στην ημερομηνία των προσκλήσεων. Οι υπεύθυνοι οφείλουν να επικοινωνούν με τους νικητές σε τέτοιες περιπτώσεις, στο τηλέφωνο επικοινωνίας που έχουν δηλώσει οι ίδιοι απαντώντας στο ενημερωτικό email, το οποίο αποστέλλεται από το protagon.gr μετά την κλήρωση). Για περισσότερες προσκλήσεις, δείτε εδώ.

* Οι νικητές είναι:

  1. ELENI
22.ΟΛΓΑ ΛΑΘΥΡΗ
38.ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΟΥΚΟΣ 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News