348
Ο ηθοποιός Μάικλ Κέι Γουίλιαμς θα μείνει αξέχαστος για τις γεμάτες πάθος και δύναμη ερμηνείες του σε τηλεοπτικούς ρόλους ομοφυλοφίλων | CreativeProtagon/Reuters

Και όμως, δεν τιμήθηκε με Emmy ο Μάικλ Κέι Γουίλιαμς

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2021, 19:00
Ο ηθοποιός Μάικλ Κέι Γουίλιαμς θα μείνει αξέχαστος για τις γεμάτες πάθος και δύναμη ερμηνείες του σε τηλεοπτικούς ρόλους ομοφυλοφίλων
|CreativeProtagon/Reuters

Και όμως, δεν τιμήθηκε με Emmy ο Μάικλ Κέι Γουίλιαμς

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2021, 19:00

Ενας καλός ηθοποιός, «από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς αστέρες της εποχής μας», όπως λέει η Corriere della Sera, τελικά δεν τιμήθηκε με το εφετινό βραβείο Εmmy, δηλαδή με το «τηλεοπτικό Οσκαρ» της αμερικανικής TV. Το βράδυ της Κυριακής οι κριτές ανέδειξαν τον Τομπάιας Μένζις ως ικανότερο για το βραβείο στην κατηγορία του (δεύτερος ανδρικός ρόλος).

Το ιταλικό Μέσο εκθειάζει την υποκριτική δεινότητα του Μένζις, ωστόσο θα ήθελε να τιμηθεί ο Γουίλιαμς, επειδή τα γεγονότα, τραγικά οπωσδήποτε, δημιούργησαν μια ιδιαίτερη συγκυρία εφέτος. Ο Γουίλιαμς πέθανε απροσδόκητα στις 6 Σεπτεμβρίου στο σπίτι του, στο Μπρούκλιν, από αιτίες αδιευκρίνιστες, έως ότου ανακοινωθούν οι τοξικολογικές εξετάσεις (πάντως, πιθανολογείται υπερβολική χρήση ναρκωτικών). Ο θανών ήταν 54 χρόνων.

Οι υπεύθυνοι της τελετής των Εmmy παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στον θανόντα, σε έναν ηθοποιό που θα μείνει αξέχαστος, γράφει η Corriere, για τις ερμηνείες του σε διάφορες σειρές, κυρίως όμως για τον ρόλο τού Ομαρ Λιτλ στη σειρά «The wire». Εκεί υποδύθηκε έναν άνδρα που με όπλο του μία καραμπίνα λήστευε εμπόρους ναρκωτικών. Αυτός ο ήρωας ήταν ανοιχτά ομοφυλόφιλος και διέθετε «αυστηρό ηθικό κώδικα».

Η επιτυχία της σειράς οδήγησε τον Γουίλιαμς σε μια τρόπον τινά μανιέρα: μετά το «The wire», ο ηθοποιός συνέχισε να παίζει ρόλους ομοφυλοφίλων ή οροθετικών σε σίριαλ όπως τα «Hap and Leonard» και «When we rise». Πιο πρόσφατα ερμήνευσε έναν απαιτητικό ρόλο στο «Lovecraft country». Ο ιταλός συντάκτης (Ματέο Περσιβάλε) έγραψε περί «Ολύμπου της υποκριτικής» που χάθηκε από τη Γη και ανέβηκε στον «Ολυμπο της αθανασίας».

Ο Γουίλιαμς στο «The Wire» (HBO)
Και στο «Hap and Leonard» (Nightshade)

Ανάλογους ύμνους ανέπεμψαν και αμερικανικά Μέσα, επικεντρώνοντας στην τόλμη του Γουίλιαμς να παίζει μαύρους ομοφυλόφιλους άνδρες, «αντιστεκόμενος στην ετεροκανονικότητα του Χόλιγουντ». Εσπασε, δηλαδή, λένε, τα ταμπού αναλαμβάνοντας την «παρουσίαση της ομοφυλοφιλικής αγάπης στη μικρή οθόνη».

«Οι γκέι Αφροαμερικανοί σπάνια έβλεπαν στην οθόνη τον εαυτό τους. Ο Μάικλ Κέι Γουίλιαμς το άλλαξε αυτό» σημείωσε στη νεκρολογία του το NBC.

H μη βράβευσή του στα 73α Emmy συνέβαλε στο διαδικτυακό κίνημα διαμαρτυρίας με το hashtag #emmyssowhite. Τα Emmy ήταν πολύ λευκά…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...