321
Ιάπωνας φίλαθλος με γεμάτες πλαστικές σακούλες μετά τον αγώνα με τη Γερμανία | GettyImages

Πολιτισμός: Οι Ιάπωνες καθάρισαν κερκίδες και αποδυτήρια μετά τον αγώνα με τη Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2022, 11:47
Ιάπωνας φίλαθλος με γεμάτες πλαστικές σακούλες μετά τον αγώνα με τη Γερμανία
|GettyImages

Πολιτισμός: Οι Ιάπωνες καθάρισαν κερκίδες και αποδυτήρια μετά τον αγώνα με τη Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2022, 11:47

Αφού επικράτησαν με 2-1 της πανίσχυρης Γερμανίας, πραγματοποιώντας μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του Μουντιάλ, οι ιάπωνες φίλαθλοι καθάρισαν σχολαστικά τις κερκίδες του σταδίου που τους φιλοξένησε.

Ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές και ποδοσφαιρικές εμφανίσεις, οι Ιάπωνες έμειναν μετά το τέλος του αγώνα για να μαζέψουν μπουκάλια και συσκευασίες φαγητού που ήταν πεταμένα στα καθίσματα. Μάλιστα, μάζεψαν τα σκουπίδια που είχαν αφήσει και οι φίλαθλοι των άλλων εθνικών ομάδων.

Πλάνα τούς έδειξαν να πηγαίνουν σειρά προς σειρά καθισμάτων, να μαζεύουν τα σκουπίδια και να τα τοποθετούν σε μεγάλες πλαστικές σακούλες.

Είναι γνωστή η φήμη της χώρας για ανάλογες δράσεις σε διεθνή τουρνουά, ενώ η αξιοθαύμαστη αυτή στάση των φιλάθλων κερδίζει ήδη επαίνους στη Μέση Ανατολή.

Οπως έγραψε και το BBC, «ο καθαρισμός μετά τους ποδοσφαιρικούς αγώνες αποτελεί για αυτούς προέκταση βασικών συμπεριφορών που διδάσκονται στο σχολείο».

«Γιατί το κάνετε;» ρώτησε ένας ντόπιος που τους κινηματογραφούσε να καθαρίζουν. «Είμαστε Ιάπωνες και δεν αφήνουμε σκουπίδια πίσω μας, σεβόμαστε το μέρος» ήταν η απάντηση που πήρε.

Καθάρισαν και τα αποδυτήρια

Μπορεί οι Ιάπωνες να πανηγύρισαν με την καρδιά τους τη νίκη επί των Γερμανών, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα άφηναν τα αποδυτήρια «βομβαρδισμένα» ως είθισται.

Η εικόνα που δημοσίευσε το Sportbible στο Τwitter μιλάει από μόνη της: τα αποδυτήρια της ομάδας που έκανε την έκπληξη απέναντι στη Γερμανία λάμπουν από καθαριότητα μετά την αποχώρηση ποδοσφαιριστών και τεχνικού επιτελείου από το γήπεδο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...