207
Ο υπουργός Εργασίας στη Βουλή | ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/Intime

Χατζηδάκης: Αλλοι λένε λόγια, εμείς μιλάμε με έργα

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2022, 14:52
Ο υπουργός Εργασίας στη Βουλή
|ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/Intime

Χατζηδάκης: Αλλοι λένε λόγια, εμείς μιλάμε με έργα

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2022, 14:52

«Αλλοι λένε λόγια, εμείς μιλάμε με έργα για τους συνταξιούχους, τα άτομα με αναπηρία και τους κοινωνικά αδύναμους», ανέφερε σε ανάρτηση του ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, την Κυριακή

«Δεν είναι μόνο η απονομή των εκκρεμών συντάξεων. Δεν είναι μόνο η μείωση της ανεργίας από 17,5% το καλοκαίρι του 2019 σε 11,8% φέτος τον Σεπτέμβριο. Δεν είναι μόνο η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας που είναι εγγύηση για τον σεβασμό του ωραρίου των εργαζομένων. Με τον τελευταίο νόμο 4997/2022 για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας, μεταξύ άλλων: Ρυθμίσαμε τον τρόπο καταβολής της οριζόντιας αύξησης 7,75% στις συντάξεις στο τέλος Ιανουαρίου. Και της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε 2,3 εκατ. ευάλωτους πολίτες στο τέλος του έτους. Μειώσαμε τον χρόνο παραγραφής των ΜΗ βεβαιωμένων οφειλών στον ΕΦΚΑ σε 10 χρόνια. Αυξήσαμε σε 24 τις δόσεις για τις ρυθμισμένες οφειλές στον ΕΦΚΑ. Θεσπίσαμε ενιαίους κανόνες για τη λήψη αναπηρικής σύνταξης, με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω. Θέσαμε πλαφόν σε προκλητικά υψηλές επικουρικές συντάξεις. Επεκτείναμε την άδεια μητρότητας σε 9 μήνες στον ιδιωτικό τομέα», σημείωσε ο υπουργός.

«Στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έχουμε αποφασίσει να προχωρούμε στον δρόμο των ευρωπαϊκών μεταρρυθμίσεων. Και να εφαρμόζουμε μια κοινωνική πολιτική με αποτέλεσμα», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News