473
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήρεμος πριν αρχίσει η συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής. Μετά έδωσε ρεσιτάλ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τσακαλώτος: Ρίτσαρντ Γκιρ ο Σταϊκούρας, αλλά δεν άκουσε την Τζούλια Ρόμπερτς για την α’ κατοικία

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 16:36
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήρεμος πριν αρχίσει η συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής. Μετά έδωσε ρεσιτάλ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τσακαλώτος: Ρίτσαρντ Γκιρ ο Σταϊκούρας, αλλά δεν άκουσε την Τζούλια Ρόμπερτς για την α’ κατοικία

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 16:36

Με Ρίτσαρντ Γκιρ, Τζούλια Ρόμπερτς και «Pretty Woman» επέλεξε να κάνει κριτική στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο προκάτοχός του επί κυβέρνησης Τσίπρα, Ευκλείδης Τσακαλώτος, για το ζήτημα της προστασίας της α’ κατοικίας – ένα ακόμα θέμα στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρόκαμε» να τακτοποιήσει όσο ήταν στην εξουσία και τώρα έχει όσο χρόνο θέλει για να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Είναι ένα νομοσχέδιο σαν αυτό που έκανε ο Ρίτσαρντ Γκιρ στο “Pretty Woman”. Πριν καταφέρει να τον πείσει η Τζούλια Ρόμπερτς να μην καταστρέφει επιχειρήσεις», σχολίασε χαρακτηριστικά ο γνωστός για το ευφάνταστο χιούμορ του είδους, κ. Τσακαλώτος, παραπέμποντας στη γνωστή και χιλιοπαιγμένη κομεντί του Χόλιγουντ.

«Εσείς είστε ο πρώιμος Ρίτσαρντ Γκιρ, από εσάς, όμως, η Τζούλια Ρόμπερτς δεν πέρασε ποτέ», συνέχισε στο ίδιο ύφος ο πρώην υπουργός Οικονομικών, απευθυνόμενος στον διάδοχό του στο υπουργείο, εμπλουτίζοντας την επιχειρηματολογία του, μετά τα «ραντεβού με τη Σκάρλετ Γιόχανσον» (εδώ), με μία ακόμη καλλονή του Χόλιγουντ (και μάλιστα την κορυφαία σε απολαβές), την Τζούλια Ρόμπερτς!

Το είχε ξανακάνει, βέβαια, για να περιγράψει πόσο ερωτεύσιμη (!) ήταν η κυβέρνηση Τσίπρα (θυμηθείτε το εδώ).

«Στην Αγγλία λέγεται debt bondage. Δεν ξέρω αν στην Ελλάδα λέγεται χρεοδουλοπαροικία, αλλά είναι η κατάσταση που δουλεύεις μια ζωή για να ξεπληρώσεις το χρέος», παρατήρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ουσιαστικά με τη νομοθετική της παρέμβαση, καταργεί την προστασία της πρώτης κατοικίας.

«Γιατί καταργείτε την προστασία; Είναι άποψή σας ή η άποψη των θεσμών; Είναι δικιά σας πολιτική; Μήπως μιμείστε τον Αδωνι [Γεωργιάδη] που έλεγε ότι δεν θα μου κλέψει τη δόξα ο Τόμσεν;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης της «πρώτης φοράς Αριστεράς», για να λάβει την απάντηση του κ. Σταϊκούρα:

«Το Eurogroup αποφάσισε να λήξει το προσωρινό πλαίσιο προστασίας που είχε νομοθετηθεί τον Απρίλιο του 2019. Η προστασία της α’ κατοικίας είχε λήξει από τον Φλεβάρη του 2019. Την είχατε δώσει στους θεσμούς από τον Φλεβάρη 2019. Με υπογραφή σας δεν υφίσταται προστασία από τον Φλεβάρη του 2019 και αυτό το έχουν επιβεβαιώσει και οι θεσμοί. Υπήρχε μια δέσμευσή σας να αναλάβετε δράση για την ενοποίηση των νόμων για την πτώχευση και τα χρέη. Η δέσμευσή σας ήταν προς τους θεσμούς. Αυτές είναι οι δεσμεύσεις που είχατε αναλάβει και αυτές ήταν οι πράξεις σας».

Στη συνέχεια της αντιπαράθεσης, μάλιστα, ο κ. Σταϊκούρας έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τους πλειστηριασμούς που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα την παλαιότερη (και αξέχαστη για πολλούς δανειολήπτες) δήλωση του κ. Τσακαλώτου ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί και για κοινωνικούς λόγους…

«Είχατε πει στις τράπεζες να είναι φειδωλές και μέχρι τον Ιούνιο του 2019 έγιναν 25.672 πλειστηριασμοί. Ελπίζω να είναι ευχαριστημένο το κόμμα του “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”. Στο διάστημα της διακυβέρνησής μας είναι 19.600 πλειστηριασμοί. Πλειστηριασμοί γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται, το θέμα είναι να γίνονται εκεί που υπάρχουν στρατηγικοί κακοπληρωτές», υπογράμμισε στην απάντησή του ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...