346
|

Το χειροκρότημα προς Δένδια

Αντώνης Παπαγιαννίδης Αντώνης Παπαγιαννίδης 28 Σεπτεμβρίου 2013, 10:43

Το χειροκρότημα προς Δένδια

Αντώνης Παπαγιαννίδης Αντώνης Παπαγιαννίδης 28 Σεπτεμβρίου 2013, 10:43

Επί πολλές ώρες, ουσιαστικά τα δύο πρώτα 24ωρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Νίκος Δένδιας – υπουργός Δημοσίας Τάξεως (χωρίς τα μπιχλιμπίδια της «Προστασίας του Πολίτη»), βουλευτής Κέρκυρας («ο Κερκυραίος δανδής» για τους άσπονδους φίλους του, εσωκομματικά), κατεστημένος δικηγόρος («ο άνθρωπος των Ρότσιλντ» για τους αυτονόητους αντιπάλους του) – κουβαλούσε, μόνος και με χλιαρή στήριξη από τον χώρο του την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, αν μη ένοπλης ομάδας. Η άκριτη, την ώρα που είχε επιλεγεί να προβληθεί, θεωρία «των δύο άκρων» – με τον Π. Φύσσα άταφο, με τη Χρυσή Αυγή γαυριώσα -υπονόμευε τις κινήσεις της Αστυνομίας «επί του πεδίου», έσπρωχνε την Αριστερά μακριά από τη συμπαράταξη που τόσο χρειαζόταν. Η αρχική διστακτικότητα της Δικαιοσύνης υπονόμευε – κι αυτή – τις πρωτοβουλίες Δένδια.

Όταν βγήκε και ανήγγειλε την αρχική νομοθετική πρωτοβουλία που θα μπορούσε να σπρώξει τη Χρυσαυγή «εκτός» νομιμότητας, στον υπόκοσμο δηλαδή όπου υπερήφανα ανήκει (ανήκε έως χθες: το «υπερήφανα», μόλις φάνηκε στο βάθος η ποινική πραγματικότητα, πέρασε σε στάση νευρικής κότας…), έπεσε απόλυτη σιωπή! Παρατηρήθηκε, διάβολε, το ότι νομοθετική πρωτοβουλία του Δικαιοσύνης ή της κεντρικότατης Κυβέρνησης ησκείτο από τον Δημοσίας Τάξεως. Μόνον μετά από κάποιο διάστημα ήρθε στήριξη – κάποια στήριξη – από το Μαξίμου και τον βασικό του ένοικο. Όταν, δε, έκανε ο Δένδιας το αυτονόητο στον χώρο ευθύνης του – να ξηλώσει ηγεσίες, ώστε να μην πλανάται το φάσμα συγκάλυψης Γκοτζαμάνη-Εμμανουλίδη απο Μήτσου-Καμουτσή, ξέσπασε σάλος εναντίον του.

Τα 24ωρα, βέβαια, περνούν γρήγορα. Η Δικαιοσύνη – φαίνεται – ξεκουνήθηκε. Τα στόματα των υποκοσμικών άνοιξαν. Όταν φθάσαμε στις συλλήψεις κοκ Μιχαλολιάκου-Λαγού-Κασιδιάρη-Παναγιώταρου, όλοι (Έλληνες είμαστε, όταν κάτι «βγαίνει» σπεύδουμε να δηλώσουμε ότι εξαρχής συμφωνούσαμε…), μα όλοι ξαναδιάβασαν την πορεία Δένδια «διαφορετικά». Δεν τον γνωρίζουμε τον βουλευτή Κερκύρας. Όμως θα του συνιστούσαμε – ακριβώς επειδή δείχνει να έκανε το μόνο λογικό: τη δουλειά του, να έγινε έξαλλος μ' αυτά που έβλεπε και να άσκησε τις αρμοδιότητές του και όσες γειτόνευαν μ' αυτές! – να κλείσει τα αυτιά του.

Να μην ακούει τώρα τους ex post επαίνους και τη στήριξη στην πορεία του. Και να κάνει τη δουλειά του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News