341
|

Τι προσπαθούν να μας πουν οι Ευρωπαίοι;

Αντώνης Φουρλής Αντώνης Φουρλής 6 Ιανουαρίου 2015, 00:03

Τι προσπαθούν να μας πουν οι Ευρωπαίοι;

Αντώνης Φουρλής Αντώνης Φουρλής 6 Ιανουαρίου 2015, 00:03

Το χοντρό παιχνίδι που παίζεται μέσω των διεθνών ΜΜΕ με τις ελληνικές εκλογές, θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί τις επόμενες 20 ημέρες. Το ραντεβού που έκλεισαν Μέρκελ-Ολάντ στις Βρυξέλλες για την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να «θέσουν τους κανόνες στο θέμα της Ελλάδας» (μεταφέρω χθεσινό ρεπορτάζ της γαλλικής “Le Monde”), μοιάζει με «καμπανάκι» πριν από τον τελευταίο γύρο. Την ίδια ώρα περίπου, μεταδιδόταν η δήλωση εκπροσώπου της Κομισιόν, ότι «η συμμετοχή στην ευρωζώνη είναι ανέκκλητη», συνοδευόμενη από το μήνυμα πως «το ευρώ είναι εδώ για να παραμείνει».

Ακολουθεί ο γνωστός χαρτοπόλεμος στην Αθήνα…

Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε το συμπέρασμα ότι (σε συνδυασμό με) την αντίστοιχη δήλωση Ντράγκι ότι δεν θα γίνει διάσπαση στην ευρωζώνη, «το περίφημο grexit συντηρείται μόνο από την ανεύθυνη και επικίνδυνη κυβέρνηση Σαμαρά».

Η κυβέρνηση απάντησε με αντίστοιχο ανακοινωθέν, ότι «αυτό ισχύει, υπό την βασική προϋπόθεση ότι η χώρα μας θα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, τις οποίες  ο κ. Τσίπρας και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διακηρύσσουν, με κάθε ευκαιρία και σε κάθε τόνο, ότι δεν θα τηρήσουν».

Διάβασε έκαστος, το μισό της ανακοίνωσης που του άρεσε και όπως του άρεσε.

Και ζήσανε αυτοί καλά…

Εσείς, όμως, πιστεύετε πως οι ανακοινώσεις της Κομισιόν, όπως και τα άρθρα της “Le Monde”, γράφονται μόνο για τα κόμματα εδώ στην Αθήνα; Ή μήπως γράφονται με το βλέμμα στις αγορές και για να διαβαστούν από τους Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι αγωνιούν για το δικό τους αύριο;

Οι ανακοινώσεις της Κομισιόν, της Μέρκελ, του Ολάντ και των λοιπών, σίγουρα δεν βγαίνουν για να πανηγυρίζουν ορισμένοι αφελείς εδώ στην Αθήνα, ή για να κόψουν ψήφους από τον ένα κι από τον άλλον. Η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή. Το γεγονός ότι οι πρώτες 8 ερωτήσεις δημοσιογράφων, στη χθεσινή ενημέρωση της Κομισιόν, ήταν για την Ελλάδα, κάτι θα έπρεπε να μας λέει. Επίσης, το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αισθάνεται υποχρεωμένος -ή την ανάγκη- να βγει και να καθησυχάσει για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, θα έπρεπε να μας βάζει σε σκέψεις. Δηλαδή, γιατί δεν το έκανε για άλλες χώρες; Σίγουρα, πάντως, όχι για να παίξει το παιχνίδι του Σαμαρά, ή του Τσίπρα… 
 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News