425
Κουίκ και Καμμένος σε παλαιότερες στιγμές αρμονικής συνεργασίας. Τώρα ο πρώτος είναι εκτός ΑΝΕΛ - θα είναι και εκτός κυβέρνησης; | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Τριγμοί στο κυβερνητικό οικοδόμημα – τέλος ο Κουίκ από τους ΑΝΕΛ

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2018, 23:15
Κουίκ και Καμμένος σε παλαιότερες στιγμές αρμονικής συνεργασίας. Τώρα ο πρώτος είναι εκτός ΑΝΕΛ - θα είναι και εκτός κυβέρνησης;
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Τριγμοί στο κυβερνητικό οικοδόμημα – τέλος ο Κουίκ από τους ΑΝΕΛ

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2018, 23:15

Δεν είναι μόνο οι επαμφοτερίζουσες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για τη θέση των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα της Συμφωνίας των Πρεσπών, που δημιουργούν προβλήματα στην κυβέρνηση.

Από το βράδυ της Πέμπτης, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ένα ακόμη ζήτημα εσωτερικής ισορροπίας να λύσει. Οι Ανεξ. Ελληνες απέβαλαν από τις τάξεις τους τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ ακριβώς λόγω της υποστηρικτικής θέσης του για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και τώρα ο Πρωθυπουργός καλείται να αποφασίσει ανάμεσα στην επιλογή του –τον υφυπουργό Εξωτερικών αυτός τον διόρισε, όπως άλλωστε και όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου– και στο θυμικό του συγκυβερνήτη του, Πάνου Καμμένου, ο οποίος έδιωξε τον κ. Κουίκ και έχει επιβάλλει ποσόστωση στελεχών των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση.

«Το θέμα Κουίκ θα το λύσει η ίδια η ζωή», έλεγε χαρακτηριστικά γνώστης των σχέσεων Καμμένου – Τσίπρα. Ενδεχομένως ο κ. Κουίκ θα παραμείνει στην κυβέρνηση μέχρι -και αν- αποχωρήσουν όλοι οι ΑΝΕΛ από τα υπουργεία, όπως υποσχέθηκε ο πρόεδρός τους. Αυτό θα γίνει το αργότερο τον Μάρτιο όταν, σύμφωνα με το πρόγραμμα, έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή – εκτός και αν έχουν προηγηθεί εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση το κυβερνητικό σχήμα δείχνει να βρίσκεται σε αποσύνθεση, είτε λόγω Πρεσπών είτε επειδή ούτως ή άλλως οι εκλογές πλησιάζουν.

Χαρακτηριστική η δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ για τις δηλώσεις του κ. Καμμένου. «Είναι προφανώς μια εικόνα που δεν είναι ευχάριστη. Είμαστε μια κυβέρνηση συνεργασίας και σε ένα κρίσιμο θέμα υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, τις οποίες βέβαια δεν έχουμε κρύψει.

» Σε κάθε περίπτωση και υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων υπάρχει χρόνος ακόμα να πειστεί ο κ. Καμμένος και οι βουλευτές του ότι αυτή η Συμφωνία είναι προς όφελος των εθνικών συμφερόντων. Σήμερα είχαμε και μια άλλη εξέλιξη που δημοσιοποιήθηκε η απόφαση από το Ποτάμι, υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για περάσει και να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά δεν κρύβω τα λόγια μου: είναι προφανές ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη». 

Η αποβολή του υφ. Εξωτερικών από τις τάξεις των ΑΝΕΛ έγινε δια αντιπροσώπου. Ο Θεόδωρος Τοσουνίδης, εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, ανακοίνωσε στο κεντρικό δελτίο του Kontra Channel πως ο κ. Κουίκ βρίσκεται πλέον εκτός κόμματος με αφορμή τη στάση του αναφορικά με τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, ο κ. Κουίκ έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του.

«Εθεσε εαυτόν εκτός κινήματος, παραβιάζοντας αρχές των Ανεξάρτητων Ελλήνων», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως τα υπόλοιπα στελέχη των ΑΝΕΛ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει ομόφωνα να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση σε περίπτωση που φτάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...