398
Σέλφι των δύο υπουργών με τούρκους πολίτες | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Σμύρνη: Τάβλι και κουλούρι για Κοτζιά-Τσαβούσογλου [εικόνες & βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2018, 19:55
Σέλφι των δύο υπουργών με τούρκους πολίτες
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Σμύρνη: Τάβλι και κουλούρι για Κοτζιά-Τσαβούσογλου [εικόνες & βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2018, 19:55

Αυθημερόν μετέβη την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στη Σμύρνη, προκειμένου να παραστεί στην τελετή επανεγκατάστασης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο ανακαινισμένο ιδιόκτητο κτίριο Καπετανάκη. Εκεί, ανάμεσα στους υπόλοιπους, παρέστη και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι κινήσεις στο τάβλι και το κερασμένο κουλούρι (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ)

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, μετά τον διάλογο που είχαν με αφορμή το θέμα των Οκτώ, αποφάσισαν να περπατήσουν στην παραλία της Σμύρνης.

Στη χαλαρή αυτή βόλτα οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συνομίλησαν με πολίτες, έβγαλαν σέλφις, μοίρασαν χειραψίες και χαμόγελα.

Από τη βόλτα δεν έλειψαν τα χαμόγελα (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ)

Σε κάποιο από τα παραλιακά μαγαζιά της Σμύρνης προσέφεραν στους δύο υπουργούς ένα… κουλούρι το οποίο πήρε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το έκοψε με τα χέρια και το μοιράστηκε με τον Νίκο Κοτζιά. Λίγο παρακάτω συνάντησαν ένα ζευγάρι νεαρών που έπαιζαν… τάβλι και ο Νίκος Κοτζιάς έσπευσε να υποδείξει κινήσεις στους «αντιπάλους».

Ο Νίκος Κοτζιάς υποδεικνύει τις σωστές κινήσεις στους παίκτες (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ)

Σε ιδιαίτερα ευχάριστη διάθεση ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν δίστασε, μπροστά στις κάμερες, να πειράξει ένα κοριτσάκι: Εβαλε το δάχτυλό του στο στόμα και έκανε… «πλοπ».

Δείτε το στιγμιότυπο στο 3:40 του βίντεο

ΝΔ σε Κοτζιά: Αποδέχθηκε το ΥΠΕΞ διάλογο άνευ όρων με την Τουρκία;

Συγκεκριμένα ερωτήματα απευθύνει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, στο υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τη συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Πριν από τρεις ημέρες, ο τούρκος υπουργός εξωτερικών, κ. Τσαβούσογλου, ζήτησε διάλογο Ελλάδας – Τουρκίας χωρίς όρους και έναρξη υψηλόβαθμων επισκέψεων μεταξύ των δύο χωρών, επαναλαμβάνοντας ταυτοχρόνως τις πάγιες θέσεις της Άγκυρας σε όλο το εύρος των αξιώσεών της. Στα όσα προκλητικά είπε, καμία αντίδραση δεν υπήρξε από την πλευρά του ελληνικού υπουργείου των Εξωτερικών, παρά μόνον η αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και της κοινής γνώμης.

Σήμερα, ο ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς, ανταποκρινόμενος στο αίτημα Τσαβούσογλου έσπευσε να μεταβεί στη Σμύρνη για να συναντήσει τον ομόλογό του, ο οποίος συνέχισε τις αντιπαραγωγικές δηλώσεις» αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος και προσθέτει: «Προκύπτουν συνεπώς δύο θεμελιώδη ερωτήματα:

1.Έχει αποδεχθεί η ελληνική πλευρά την έναρξη διαλόγου χωρίς όρους; Έχει παραιτηθεί, δηλαδή, από την πάγια ελληνική θέση ότι το διεθνές δίκαιο αποτελεί βάση οποιαδήποτε συζήτησης;

2.Έχει αποδεχθεί να συζητήσει τουρκικές αξιώσεις που η Ελλάδα παγίως απέρριπτε ως παντελώς ανυπόστατες;».