272
Ο επικεφαλής της ΛΑΕ σε διαμαρτυρία για τους πλειστηριασμούς | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / InTimeNews

Σε απολογία ο Λαφαζάνης με κατηγορίες του… μισού Ποινικού Κώδικα

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2018, 19:11
Ο επικεφαλής της ΛΑΕ σε διαμαρτυρία για τους πλειστηριασμούς
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / InTimeNews

Σε απολογία ο Λαφαζάνης με κατηγορίες του… μισού Ποινικού Κώδικα

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2018, 19:11

Στην Κρατική Ασφάλεια για εξηγήσεις καλείται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ θα βρεθεί στις 26 Σεπτεμβρίου στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, προκειμένου να δώσει ανωμοτί κατάθεση, στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης, κατόπιν παραγγελίας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λαφαζάνης καλείται να δώσει έγγραφες εξηγήσεις για πράξεις στις οποίες προέβη κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών τον περασμένο Μάρτιο στην Αθήνα.

Οι κατηγορίες συνδέονται με τα αδικήματα της αντίστασης, διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, φθοράς και διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, εξύβρισης, απλής και επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της βίας κατά των αστυνομικών οργάνων.

«Από τους εγκεφάλους κατασκευής των εξωφρενικών διώξεων δεν διέφυγαν ούτε κατηγορίες που αφορούν τον νόμο περί όπλων και πυρομαχικών, ακόμη και τον νόμο περί κροτίδων και πυροτεχνικών αθυρμάτων», υποστηρίζει ο δικηγόρος του Παναγιώτη Λαφαζάνη, Σαράντος Θεοδωρόπουλος.

Με τη σειρά του, ο επικεφαλής της ΛΑΕ δήλωσε:

«Η δίωξη στο πρόσωπό μου δεν θέλει να φοβίσει εμένα προσωπικά, κάτι το οποίο οι μισαλλόδοξοι παλιοί σύντροφοι μου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης ξέρουν πολύ καλά ότι δεν μπορεί να συμβεί στον αιώνα τον άπαντα. Η δίωξη επιδιώξει να τρομοκρατήσει ένα ολόκληρο κίνημα, που είναι επίφοβο και απειλητικό, έχει αποτελεσματικότητα και σημειώνει νίκες. Είναι η πρώτη φορά που υφίσταμαι δίωξη μετά τις πολιτικές διώξεις που υπέστην στη χούντα του Παπαδόπουλου και μετέπειτα του Ιωαννίδη. Είναι τραγικό όχι για μένα αλλά για τη χώρα ότι είμαι ο πρώτος επικεφαλής δημοκρατικού πολιτικού κόμματος στη μεταπολίτευση, ο οποίος καλείται σε απολογία με καθαρά πολιτικές κατηγορίες οι οποίες αφορούν το μισό Ποινικό Κώδικα και οι οποίες, με μεγάλη δόση ειρωνείας, απευθύνονται σε βάρος μου από το τμήμα, τάχα, Προστασίας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...