458
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κάνει λόγο για κατασκευασμένες αθλιότητες και επιτίθεται κατά των «εμπνευστών τους» | INTIMEnews

Παπαγγελόπουλος περί «Ρασπούτιν»: Είναι όλα αθλιότητες

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2019, 12:10
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κάνει λόγο για κατασκευασμένες αθλιότητες και επιτίθεται κατά των «εμπνευστών τους»
|INTIMEnews

Παπαγγελόπουλος περί «Ρασπούτιν»: Είναι όλα αθλιότητες

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2019, 12:10

Αθλιότητες χαρακτηρίζει τα όσα γράφονται περί του ρόλου του ως «Ρασπούτιν» στην υπόθεση της Novartis, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Ολα αυτά είναι αθλιότητες που χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές και τους εκτελεστές τους», αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Παπαγγελόπουλος σε δήλωσή του στο CNN Greece.

Η δήλωση αυτή είναι ενδεικτική της στάσης που αναμένεται να τηρήσει ο πρώην υπουργός, ανεξάρτητα με το ποια θα είναι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ή/και της κυβέρνησης (περισσότερα εδώ) μετά το άνοιγμα του φακέλου που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή.

«Αφού δεν έχουμε ιδέα τι αναφέρει η δικογραφία που έχει φτάσει στη Βουλή και θα πληροφορηθούμε την Τετάρτη, δεν μπορούμε να πούμε απολύτως τίποτα. Όλα θα κριθούν από το τι θα αναφέρει ο φάκελος», έλεγαν στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

«Για τον πρώην πρωθυπουργό θα δούμε με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας. Και αυτό θα το δουν οι βουλευτές. Επαναλαμβάνω είναι θέμα της Βουλής. Φυσικά, είναι κυβερνητική η πλειοψηφία και θα λάβουμε μια συντεταγμένη θέση, αλλά πρώτα να δούμε το περιεχόμενο», δήλωσε με τη σειρά του ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια πιθανότατα θα διεξαχθεί στις αρχές Οκτωβρίου μετά την κατάθεση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού και το ερώτημα είναι να θα ζητηθεί η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ή Προανακριτικής, ή τίποτα από τα δύο, όπως πρότεινε η Ντόρα Μπακογιάννη (εδώ) και  να πάει πρώτα στην τακτική Δικαιοσύνη.

«Η  Βουλή θα δει, θα κρίνει και θα αποφασίσει. Πρώτα περιμένουμε να δούμε το περιεχόμενο. Είναι θέμα, όμως, των επόμενων ημερών. Δεν χρειάζεται ‘προκαλώ να κάνουμε εξεταστικές’. Αυτό που χρειάζεται είναι να δούμε τι συνέβη», σημείωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης για να προσθέσει:

«Έγινε μια προσπάθεια ένα οικονομικό σκάνδαλο να μετατραπεί σε πολιτικό σκάνδαλο μόνο στην Ελλάδα. Απεδείχθη, από την πορεία που είχαμε τον προηγούμενο χρόνο, ότι τέτοιο σκάνδαλο δεν υπήρχε. Αυτό που εξετάζεται τώρα είναι εάν υπήρχε σκευωρία, με στόχο κάποια ονόματα, μεταξύ των οποίων πρώην πρωθυπουργοί, ευρωπαίος επίτροπος, διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος, να κρεμαστούν στα μανταλάκια ως άνθρωποι οι οποίοι είχαν εμπλοκή σε αυτό το σκάνδαλο».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για την Novartis εφόσον, όπως είπε, το αποφασίσει η Βουλή.

«Είναι θέμα της Βουλής γιατί η κυβέρνηση δεν έχει τέτοια συνταγματική αρμοδιότητα» τόνισε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν υπάρχει περίπτωση η υπόθεση να μην διερευνηθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε βάρος πολιτικών προσώπων».

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι θα εισηγηθεί Προανακριτική για τον ρόλο του Δημήτηρη Παπαγγελλόπουλου.

«Θα εισηγηθώ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα  ότι δεν υπάρχει λόγος για Εξεταστική, αλλά προανακριτική επιτροπή για τον Δ. Παπαγγελόπουλο», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ANT1, διαχωρίζοντας τις κατηγορίες κατά του πρώην υπουργού με εκείνες κατά του πρώην Πρωθυπουργού (δείτε κάτω το βίντεο με τις δηλώσεις του).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...