359
Γιάνης Βαρουφάκης και Δήμος Μούτσης το 2017, στην παρουσίαση του DiEM25 στο γήπεδο του Σπόρτινγκ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Βαρουφάκης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα του Δήμου Μούτση στο ΜέΡΑ25

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2021, 12:38
Γιάνης Βαρουφάκης και Δήμος Μούτσης το 2017, στην παρουσίαση του DiEM25 στο γήπεδο του Σπόρτινγκ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Βαρουφάκης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα του Δήμου Μούτση στο ΜέΡΑ25

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2021, 12:38

Στην αποκήρυξη του Δήμου Μούτση προχώρησε την Παρασκευή το ΜέΡΑ25, στη σκιά των αποκαλύψεων για τη σεξουαλική παρενόχληση που άσκησε προ ετών ο μουσικοσυνθέτης εις βάρος της 15χρονης, τότε, τραγουδίστριας, της Λυδίας Σέρβου.

Μάλιστα το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη ανακοίνωσε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του κ. Μούτση, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι αυτό για το οποίο κατηγορείται «έρχεται σε απόλυτη, κάθετη, ταυτοτική αντίθεση με τον πυρήνα των ιδεών του ΜέΡΑ25».

Ο κ. Μούτσης υπήρξε σταθερός υποστηρικτής του κ. Βαρουφάκη, στην πορεία του μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ και ως ηγέτη του DiEM25 και έπειτα του ΜέΡΑ25.

H ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 ανέφερε:

«Με λύπη (όχι, δεν είναι αυτή η σωστή λέξη: με φρίκη) ακούσαμε τη γενναία καταγγελία της τραγουδίστριας Λυδίας Σέρβου για σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη σε νεαρή ηλικία, και για την οποία κατονομάζει ως δράστη άνθρωπο που φέρει την ιδιότητα του μέλους του ΜέΡΑ25, τον συνθέτη Δήμο Μούτση.

»Ας μη μασάμε τα λόγια μας: Είναι αλήθεια ότι ούτε ζητάμε από τους ανθρώπους του ΜέΡΑ25 “φάκελο” της ιδιωτικής τους ζωής, ούτε φτιάχνουμε τέτοιον. Όπως θεωρούμε ότι κάποιος που θέλει να συμπορευτεί μαζί μας εμφορείται από τις ίδιες ιδέες και αξίες που μας δίνουν λόγο ύπαρξης, έτσι και θεωρούμε δεδομένο ότι έχουν συναίσθηση της ευθύνης κάθε προσώπου που αποφασίζει να εμπλακεί στην ενεργό πολιτική, να ζει σε ένα “γυάλινο σπίτι”, κάτω από τον απολύτως απαραίτητο και επίμονο διερευνητικό φακό που θα διαβεβαιώνει ότι δεν έχει τίποτα επιλήψιμο να κρύψει.

»Αυτό για το οποίο κατηγορείται ο Δήμος Μούτσης έρχεται σε απόλυτη, κάθετη, ταυτοτική αντίθεση με τον πυρήνα των ιδεών του ΜέΡΑ25. Μαχόμαστε για την ελευθερία, την ισότητα, την απελευθέρωση του ατόμου από κάθε είδους δεσμά. Θλιβόμαστε και απογοητευόμαστε για κάθε άνθρωπο, πολύ περισσότερο για κάθε συνοδοιπόρο, που τάσσεται με την πλευρά του άδικου, με την πλευρά των δυναστών. Και ενώ σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας, ταυτόχρονα δε μπορούμε να κλείσουμε τα αυτιά μας όταν ένα θύμα καταπίεσης βρίσκει το θάρρος να μιλήσει και να εγκαλέσει τον θύτη της.

Το ΜέΡΑ25 έχει προχωρήσει ήδη σε αναστολή της ιδιότητας μέλους του Δήμου Μούτση και φυσικά θα συνεχίσουμε τη μάχη για την εξάλειψη φαινομένων έμφυλης καταπίεσης, βίας, και παραβίασης βασικών αρχών της ανθρώπινης συνύπαρξης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News