305
Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα του Συνεδρίου των βορεοελλαδιτών βιομηχάνων | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ο Τσίπρας για τις συντάξεις: «Οσοι προεξοφλούσαν την περικοπή τους, θα διαψευστούν»

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2018, 20:38
Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα του Συνεδρίου των βορεοελλαδιτών βιομηχάνων
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ο Τσίπρας για τις συντάξεις: «Οσοι προεξοφλούσαν την περικοπή τους, θα διαψευστούν»

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2018, 20:38

Σε ένα Βελλίδειο Συνερδιακό Κέντρο που θύμιζε φρούριο για την 3η Σύνοδο της Θεσσαλονίκης που διοργανώνει η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο Αλέξης Τσίπρας απήθυνε έναν ακόμα λόγο σπαρμένο με θριαμβολογίες.

Η προοπτική της συνανάπτυξης και της συνεργασίας με τις βαλκανικές χώρες είναι η προοπτική του μέλλοντος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Βορείου Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης, ανέφερε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στο «Thessaloniki Summit 2018».

Σημείωσε ότι εφέτος από αυτό το βήμα είναι ακόμη μεγαλύτερη η χαρά του «γιατί το τοπίο γύρω μας είναι πολύ διαφορετικό και πολύ πιο φωτεινό» αφού όπως είπε «οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν».

Μίλησε για ιδιαίτερα θετικά νέα από τις Βρυξέλλες και ανέφερε πως θα διαψευσθούν όσοι είχαν επενδύσει στην καταστροφολογία και στην περικοπή των συντάξεων. Τέλος, έκανε λόγο για μέτρα σημαντικών και αναγκαίων ελαφρύνσεων στον Προϋπολογισμό του 2019.

«Οπως θα έχετε ήδη πληροφορηθεί, τα νέα από τις Βρυξέλλες είναι ιδιαίτερα θετικά και κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Euroworking Group» τόνισε.

Σύμφωνα με τον έλληνα Πρωθυπουργό, «η χώρα για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια βρίσκεται εκτός μνημονίων». Συμπλήρωσε πως «πετύχαμε παράλληλα μια συμφωνία για το χρέος που μας ανοίγει ένα καθαρό διάδρομο δεκαπενταετίας» και πως για πρώτη φορά έχουμε μια ρύθμιση για το χρέος που το καθιστά βιώσιμο και διαχειρίσιμο.

Ακόμα δήλωσε ότι «το σημαντικότερο, με την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα, είναι ότι βρίσκονται πλέον στα χέρια μας τα εργαλεία οικονομικής πολιτικής». Υπογράμμισε πως το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε ένα πιο αισιόδοξο περιβάλλον θα αποτυπωθεί για πρώτη φορά στον εφετινό Προϋπολογισμό.

«Οπου όχι μόνο δεν θα περιλαμβάνει μέτρα λιτότητας, αλλά μέτρα σημαντικών και αναγκαίων ελαφρύνσεων που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στη πραγματική οικονομία» είπε, ενώ υποστήριξε ότι οι ελαφρύνσεις αυτές δεν θα είναι μόνο για τους πιο αδύναμους αλλά και για τη μεσαία τάξη και την επιχειρηματικότητα.

Τέλος, επισήμανε ότι έγινε πράξη το αίτημα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος να γίνει κοινωνικός εταίρος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...