435
Xάρης Θεοχάρης - Κατερίνα Νοτοπούλου, η πρώτη σύγκρουση | CreativeProtagon

Ο Θεοχάρης απαντά στη Νοτοπούλου για την Thomas Cook: To μόνο που αποζητάς, είναι λίγα λεπτά δημοσιότητας

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2019, 14:23
Xάρης Θεοχάρης - Κατερίνα Νοτοπούλου, η πρώτη σύγκρουση
|CreativeProtagon

Ο Θεοχάρης απαντά στη Νοτοπούλου για την Thomas Cook: To μόνο που αποζητάς, είναι λίγα λεπτά δημοσιότητας

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2019, 14:23

Η Κατερίνα Νοτοπούλου βγήκε στην πρώτη γραμμή της αντιπολιτευτικής αντεπίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ και έκρινε πρόσφορο πεδίο σύγκρουσης το «κανόνι» της Thomas Cook και τις επιπτώσεις που ήδη έχει για τον ελληνικό τουρισμό.

Με επίσημη δήλωσή της η πρώην υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης και νυν τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ότι γνώριζε από τις 25 Ιουλίου για την κατάσταση στην Thomas Cook, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του ενδεχομένου χρεοκοπίας της.

Μεταξύ άλλων στη δήλωσή της η κυρία Νοτοπούλου επικαλείται συνάντηση που είχε ο υπουργός με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Oμίλου Thomas Cook, Πέτερ Φράνκχάουζερ, καθώς και δήλωση του αερολιμενάρχη  Ηρακλείου ότι η Thomas Cook είχε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας και είχαν γίνει προσυνεννοήσεις με τους αρμόδιους φορείς, ήδη από τα τέλη Ιουλίου.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τον κ. Θεοχάρη να διευρκινίσει αν και πότε είχε ενημερωθεί  σχετικά από τη διοίκηση της Thomas Cook,  και εφόσον γνώριζε, σε  ποιες ενέργειες προχώρησε ως υπουργός Τουρισμού προκειμένου για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού, «που σήμερα, δύο μόλις μήνες μετά, υφίσταται ένα πρωτόγνωρο πλήγμα, με αλυσιδωτές  ανυπολόγιστες συνέπειες στην οικονομία, στις θέσεις εργασίας, και στη  βιωσιμότητα μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων».

Αμεση ήταν η απάντηση του υπουργού που σε ανακοίνωσή του καταλογίζει στην κυρία Νοτοπούλου ότι το μόνο αποζητά είναι λίγα λεπτά δημοσιότητας.

«Τη στιγμή που αναγνωρίζεται απ’ όλους πως η Κυβέρνηση, το υπουργείο Τουρισμού και οι τουριστικοί φορείς έχουμε εγκύψει πάνω στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί από την οικονομική κατάρρευση της Thomas Cook δίνοντας λύσεις, η κα. Κατερίνα Νοτοπούλου επιλέγει να αποζητά λίγα λεπτά δημοσιότητας. Το μόνο που καταφέρνει είναι να προκαλεί και να ζημιώνει τον ελληνικό τουρισμό», τονίζεται στην ανακοίνωση που καταλήγει το ίδιο αιχμηρά για την τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αν η κυρία Νοτοπούλου ήταν υπουργός Τουρισμού θα ήταν ικανή να κλείσει την Thomas Cook έξι μήνες νωρίτερα. Δυστυχώς για εκείνη και για το κόμμα από το οποίο προέρχεται, η Κυβέρνηση έχει αλλάξει και η χώρα έχει μπει σε ομαλότητα. Κάτι που έχει φανεί ήδη από τις πρώτες στιγμές που ξέσπασε η παγκόσμια κρίση στον τουριστικό κλάδο από την οικονομική κατάρρευση της Thomas Cook».

Διαμετρικά αντίθετη από αυτή της κυρίας Νοτοπούλου ήταν πάντως, η αξιολόγηση των ενεργειών του κ. Θεοxάρη στο θέμα της Τhomas Cook από την βρετανίδα πρεσβευτή στην Αθήνα, Κέι Σμιθ, που εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον υπουργό Τουρισμού με ένα tweet (δείτε το κάτω) συνοδευόμενο από τη φωτογραφία της συνάντησής τους την Τρίτη.

Ειδική αναφορά έκανε η επικεφαλής της βρετανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας και στις εγγυήσεις της Βρετανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορία προς τα ξενοδοχεία που φιλοξενούν τουρίστες της Thomas Cook (περισσότερα για το θέμα εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...