(φωτογραφία αρχείου) | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / InTimeNews
Επικαιρότητα

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 8,8 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στο 30,9% η ΝΔ, στο 22,1% ο ΣΥΡΙΖΑ - Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής με 6,5% - Πεντακομματική Βουλή - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Πώς βαθμολογούν οι πολίτες τις εξαγγελίες Τσίπρα-Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Μέτρηση της MRB για το Star
Protagon Team

Με διαφορά 8,8 % προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, στη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το Star. Ο πρόεδρος της ΝΔ προηγείται του Αλέξη Τσίπρα  στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ενώ συντριπτική είναι η υπεροχή της ΝΔ στην παράσταση νίκης καθώς η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ φθάνει σχεδόν τις πενήντα μονάδες.

Μεγάλη είναι η διαφορά μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα σχετικά με τις εξαγγελίες που έκαναν στη ΔΕΘ. Το 38,7% θεωρεί ότι οι προτάσεις του προέδρου της ΝΔ ήταν πειστικές ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον κ. Τσίπρα είναι στο 22,9%.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου:

ΝΔ 30,9%

ΣΥΡΙΖΑ 22,1%

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 6,5%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6%

ΚΚΕ 5,9%

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,6%

ΑΝΕΛ 1,5%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 1,3%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%

ΠΟΤΑΜΙ 1%

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 3,1%

ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ – ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 14,4%

ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ-ΑΠΟΧΗ 3,6%

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 65,2%, ενώ το 16,4% πιστεύει ότι θα κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, στο ερώτημα για το ποιος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός, το 35,8% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι 26% που απαντά ο Αλέξης Τσίπρας. Υψηλό είναι όμως και το ποσοστό της απάντησης «κανένας», που ανέρχεται στο 33,7%.

Τα αποτελέσματα παρουσιάσθηκαν αναλυτικά από τον Γενικό Διευθυντή της MRB, Δημήτρη Μαύρο, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 17-19 Σεπτεμβρίου 2018 σε πανελλαδικό δείγμα 1.004 ατόμων και σε αυτήν αξιολογήθηκαν και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.