439
Οσες μπαίνουν, θα κατεβαίνουν, ξεκαθάρισε ο περιφερειάρχης Αττικής που κάλεσε τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ αν είναι δυνατόν να τις ξηλώσουν από μόνοι τους | Γραφείο Τύπου ΝΔ

ΝΔ: Λόγω περιβαλλοντικής ευαισθησίας γέμισαν τους δρόμους με αφίσες του Τσίπρα;

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2019, 17:53
Οσες μπαίνουν, θα κατεβαίνουν, ξεκαθάρισε ο περιφερειάρχης Αττικής που κάλεσε τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ αν είναι δυνατόν να τις ξηλώσουν από μόνοι τους
|Γραφείο Τύπου ΝΔ

ΝΔ: Λόγω περιβαλλοντικής ευαισθησίας γέμισαν τους δρόμους με αφίσες του Τσίπρα;

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2019, 17:53

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας  ετοιμάζεται να δώσει «το σύνθημα για την εκκίνηση της διαδικασίας ανασυγκρότησης και μαζικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ» με ομιλία του στο Φεστιβάλ Σπούτνικ. Οποτε από τον κομαμτικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκε σκόπιμο να γεμίσουν οι κολώνες και οι τοίχοι της πρωτεύουσας με τη σχετική κατακόκκινη αφίσα-προαναγγελία της ομιλίας του αρχηγού.

Οι αφισοκολλητές έπιασαν αμέσως δουλειά και μέσα σε λίγες ώρες oι ιλουστρασιόν αφίσες με τη φυσιογνωμία του πρώην πρωθυπουργού στο κόκκινο φόντο (δείτε τη κάτω) ανέβηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η μαζική αυτή αφισοκόλληση στους δρόμους της Αθήνας δεν έμεινε ασχολίαστη από τη Νέα Δημοκρατία, με μία δηκτική αναφορά στην περιβαλλοντική ευαισθησία που συχνά – πυκνά εμφανίζονται να επικαλούνται ο πρόεδρος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ξεχειλίζουν από περιβαλλοντική ευαισθησία. Θρηνούν για τον Αμαζόνιο και την κλιματική αλλαγή και την ίδια στιγμή γεμίζουν με αφίσες τους δρόμους της Αθήνας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς που συνεχίζει:

«Όπως και ως κυβέρνηση που μιλούσαν για το περιβάλλον και πως ως αντιμνημονιακοί θα μάζευαν τα σκουπίδια αλλιώς, τελικά άφησαν την Ελλάδα καταδικασμένη με πρόστιμα από την ΕΕ για παραβίαση περιβαλλοντικών κανόνων!»

«Φαίνεται ότι για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ το περιβάλλον έχει αξία ως σύνθημα ή ως ταμπέλα στη νέα μαρκίζα του κόμματός τους μήπως κερδίσουν ψήφους», τονίζεται χαρακτηριστικά, ενώ στο υστερόγραφο της ανακοίνωσης υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία στην προεκλογική περίοδο «δεν έκανε αφισοκόλληση σεβόμενη το περιβάλλον και τις αρχές της».

Στην ανακοίνωση της ΝΔ επισυνάπτονται φωτογραφίες με τις αφίσες από το κέντρο της Αθήνας (ενδειτικά μία κάτω).

Πατούλης: να τις κατεβάσουν μόνοι τους

Θέση για το θέμα πήρε σε δηλώσεις του πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ, και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος πρόσφατα είχε βγάλει τα συνεργεία της Περιφέρειας στους δρόμους για να αφαιρέσουν όλες τις παράνομες πινακίδες και αφίσες και τα πάσης φύσεως πανό που βρίσκονταν κρεμασμένα στις κολώνες ηλεκτροφωτισμού των δρόμων της Αθήνας και όχι μόνο.

«Κάνουμε το αυτονόητο, πρέπει να καταλάβουν όλοι, όποιος βάζει αφίσες παρανόμως», είπε για να προσθέσει: «εμείς θα στείλουμε επιστολή σε όλα τα κόμματα να είναι σύννομοι με τους νόμους που έχουν οι ίδιοι ψηφίσει».

Οσο για τις κόκκινες αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πατούλης ξεκαθάρισε πως δεν ξηλώνονται λόγω ιδεολογικής αντίθεσης, καλώντας μάλιστα την Κουμουνδούρου να μην ξαναβάλει αφίσες και αν μπορεί να τις ξηλώσει η ίδια.

«Αυτή τη στιγμή αυτές οι αφίσες έχουν μπει, όποιες άλλες μπαίνουν θα κατεβαίνουν […] Θα παρακαλέσω πολύ και το κόμμα του κυρίου Τσίπρα να μην ξαναβάλουν και αν είναι δυνατόν να τις ξηλώσουν και οι ίδιοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...