186
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης | IntimeSports

Μητσοτάκης: Μόνος τρόπος να μην κυρωθούν οι Πρέσπες είναι οι εκλογές

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2018, 14:29
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
|IntimeSports

Μητσοτάκης: Μόνος τρόπος να μην κυρωθούν οι Πρέσπες είναι οι εκλογές

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2018, 14:29

Μετά τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις στα Σκόπια, στην αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται πως κυριαρχεί η εκτίμηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μία ιδιαίτερα κομβική και δύσκολη στιγμή.

Από την Κεφαλλονιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών.

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ δε θα επικυρώσει την συμφωνία ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη βουλή γιατί θεωρούμε ότι είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα, καθώς για πρώτη φορά εκχωρείται η μακεδονική γλώσσα και εθνότητα στους γείτονες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης που συμπλήρωσε:

«Ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί ότι δε επικυρωθεί από τη βουλή είναι να γίνουν εθνικές εκλογές πριν έρθει στη Βουλή η προς κύρωση η συμφωνία. Η εικόνα της γειτονικής χώρας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη χθεσινή πρώτη ψηφοφορία δεν συνάδει με την εικόνα χώρας που προσδοκά να μπει στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια» .

Όλοι καταλαβαίνουν, λένε στην Πειραιώς, ότι αφού όλα αυτά επικυρωθούν με τη βούλα των γειτόνων σε ένα νέο Σύνταγμα, τότε η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας θα είναι ακόμη πιο ασθενής μετά την υπογραφή Τσίπρα στις Πρέσπες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...