456
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στα στελέχη και στο προσωπικό της φαρμακευτικής εταιρείας Pharmathen στις Σάπες Ροδόπης | INTIMENEWS/ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: «Η Πολιτεία αρωγός στις επιχειρήσεις και στους εργαζομένους»

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 21:35
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στα στελέχη και στο προσωπικό της φαρμακευτικής εταιρείας Pharmathen στις Σάπες Ροδόπης
|INTIMENEWS/ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: «Η Πολιτεία αρωγός στις επιχειρήσεις και στους εργαζομένους»

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 21:35

Τη σημασία της επιβράβευσης από την πλευρά της Πολιτείας κάθε πρωτοποριακής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου την έδρα της φαρμακευτικής εταιρείας Pharmathen στις Σάπες Ροδόπης.

Ο Πρωθυπουργός και η σύζυγος του Μαρέβα ξεναγήθηκαν στους χώρους παραγωγής του εργοστασίου από τους υπευθύνους της εταιρείας.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως η κυβέρνηση στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα γιατί θεωρεί πως αυτή ακριβώς είναι η κινητήριος δύναμη η οποία μπορεί να επαναφέρει την πατρίδα μας σε ρυθμούς διατηρήσιμης σταθερής ανάπτυξης. Τόνισε δε πως «εμείς τηρούμε από δικής μας πλευράς αυτά τα οποία είχαμε δεσμευθεί απέναντι στην επιχειρηματική κοινότητα και στους εργαζόμενους.

»Μειώνουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις, μειώνουμε το φόρο στα μερίσματα, διευκολύνουμε την επενδυτική δραστηριότητα των επιχειρήσεων μειώνοντας τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Ειδικά στη φαρμακοβιομηχανία, δίνουμε πρόσθετα κίνητρα επιτρέποντας τον συμψηφισμό του clawback με παραγωγικές επενδύσεις».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «οι επιτυχημένες επιχειρήσεις δεν μετριούνται μόνο με τα αποτελέσματα των ισολογισμών τους, με τα κέρδη τους, με τα μερίσματα που διανέμουν στους μετόχους τους.

»Αποτυπώνονται, κυρίως, με την ικανοποίηση με την οποία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις στηρίζουν συνολικά την επιχειρηματική προσπάθεια. Δεν υπάρχει κατά την άποψή μου επιτυχημένη εταιρεία χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους οι οποίοι να αισθάνονται ότι συμμετέχουν με την δικιά τους συνεισφορά στο ευρύτερο καλό της εταιρείας αλλά και τη δικιά τους προσωπική ατομική προκοπή».

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους εργαζομένους της επιχείρησης για τη θερμή υποδοχή και τους συνεχάρη και αυτούς για τη συμβολή τους στις επιτυχίες της εταιρείας.

Ποια είναι η Pharmathen

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το επενδυτικό πλάνο της φαρμακευτικής εταιρείας περιλαμβάνει επενδύσεις άνω των 250 εκατ. ευρώ έως το 2024, εκ των οποίων τα 200 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Η συνολική ετήσια παραγωγή του εργοστασίου φτάνει τα 3 δισεκατομμύρια δισκία και τα 2 δισεκατομμύρια κάψουλες. Πρόκειται για κορυφαία πολυεθνική εταιρεία, αμιγώς εξαγωγική, η οποία φιλοδοξεί να διεισδύσει σε νέες αγορές, αποκτώντας ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και ισχυρότερες στρατηγικές συνεργασίες σε όλον τον κόσμο. Στις Σάπες εργάζεται το 36% του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας. Το 2020 οι πωλήσεις του ομίλου αναμένεται να φτάσουν τα 260,6 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 17% σε σχέση με το 2019. Η εταιρεία αφήνει και ευδιάκριτο αποτύπωμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην περιοχή.

Με τον Μπόικο Μπορίσοφ

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη, όπου στις 8.30 το πρωί θα επισκεφθεί το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης. Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης θα λάβει μέρος στο 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας. Στις 10.30 θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Στις 11.30 θα αρχίσουν οι εργασίες της Ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας. Στις 13.15, οι δύο ηγέτες θα κάνουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο και αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του βουλγάρου ομολόγου του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...