233
Ο βουλευτής Νότιου Τομέα Β Αθηνών Κωνσταντίνος Κυρανάκης | INTIMEnews

Κυρανάκης σε Κεραμέως: βάλτε στον νόμο για τα ΑΕΙ την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις συνελεύσεις

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2019, 11:48
Ο βουλευτής Νότιου Τομέα Β Αθηνών Κωνσταντίνος Κυρανάκης
|INTIMEnews

Κυρανάκης σε Κεραμέως: βάλτε στον νόμο για τα ΑΕΙ την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις συνελεύσεις

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2019, 11:48

Με ερώτησή του στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ζητεί την καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις γενικές συνελεύσεις των ΑΕΙ της χώρας, και μάλιστα δια νόμου, με την ένταξη σχετικής διάταξης στο νομοσχέδιο του υπουργείου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Τα τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια των γενικών συνελεύσεων στα πανεπιστήμια βλέπουμε συχνά προσπάθειες να ληφθούν αποφάσεις με αντιδημοκρατικές μεθόδους. Φοιτητές άλλων σχολών ή και άνθρωποι που δεν φοιτούν καν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λαμβάνουν παράνομα μέρος στις ψηφοφορίες, με συνέπεια σχολές να κλείνουν με κατάληψη και να χάνονται μαθήματα, χωρίς να έχει παρθεί ποτέ σχετική απόφαση από τους φοιτητές του πανεπιστημίου», σημειώνει στην ερώτησή του ο κ. Κυρανάκης.

Λόγω ακριβώς αυτών των φαινομένων βίας στις γενικές συνελεύσεις, τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ, φοιτητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εν λόγω διαδικασίες, δεν το κάνουν διότι φοβούνται για τη σωματική τους ακεραιότητα.

«Αποτελεί κοινό στόχο η θωράκιση του αδιάβλητου των διαδικασιών και η αύξηση του αριθμού των φοιτητών που θα συμμετέχουν στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων», συνεχίζει ο κ. Κυρανάκης και καλεί την υπουργό Παιδείας να ενημερώσει τη Βουλή εάν υπάρχει πρόθεση εκ μέρους της κυβέρνησης να συμπεριληφθεί στον νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση το μέτρο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις γενικές συνελεύσεις των φοιτητών.

Ο κυβερνητικός βουλευτής ερωτά τέλος την υπουργό πώς θα διασφαλίζεται ότι οι πρυτανικές Αρχές θα εφαρμόσουν το μέτρο στην περίπτωση που τελικά καθιερωθεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...